جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی برنامه دولت مسعود پزشکیان و صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه چهاردهم صبح امروز شنبه ۲۷ مردادماه با حضور رئیس جمهوری آغاز شد. سید ستار هاشمی، زاده ۱۳۵۵ به عنوان جوانترین فرد معرفیشده در کابینه گزینه پیشنهادی پزشکیان برای تصدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است؛ هاشمی استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات و عضو هیئتعلمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز است؛ سیاستهای کلان ایشان برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شامل «توسعه ارتباطات و شبکه ملی اطلاعات»، «توسعه دولت هوشمند و کاربردی سازی فناوریهای نوین»، «توسعه اقتصاد دیجیتال»، «حمایت از توسعه محتوا و خدمات محتوایی در فضای مجازی»، «توسعه صنعت فضایی» و «توسعه پست هوشمند» هستند.
«فراز» در مورد گزینه پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و نیز چالش های وزیر جدید در این وزارتخانه، با «مهدی سالم» مشاور اسبق وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم گفتگو کرده است.
سالم در توضیح مشکلات حال حاضر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: «مشکل توسعه زیرساخت و نیاز به بهبود کیفیت ارتباطات به خصوص اینترنت و موضوع فیبر نوری که در دولت سیزدهم پیگیری میشد جای خودش را دارد؛ البته زیرساختهای فیبر نوری تا حدی توسعه پیدا کرده است ولی هنوز استقبال عمومی به دلیل تجربه بدی که مردم از قبل داشته اند زیاد نیست؛ به همین دلیل است که جامعه به استفاده از سرویس فیبر نوری علاقمندی نشان نمیدهند».
او ادامه داد: «از دیگر موضوعاتی که باید به آن رسیدگی شود توسعه G5 یا شبکه ارتباط موبایل و اینترنت همراه است؛ در حال حاضر که 4G تقریبا پوشش خوبی دارد اما برای G5 هنوز پوشش کامل نداریم».
سالم گفت: «در این سالها دولت الکترونیک توسعه خوبی داشته است اما حتما باید در دور جدید وزارتخانه روی آن تاکید شود و ارائه خدمات برخط میتواند یکی از برنامههای دولت جدید باشد. از دیگر سو در حوزه هوا فضا اتفاقات خوبی در این سه سال رخ داد و حدود ۱۲ پرتاب موشک و ماهواره داشتیم که باید ادامه دار باشد».
او افزود: «تشکیل شورای عالی فضایی که سالها تشکیل نمیشد، را در دولت سیزدهم داشتیم و امیدواریم با همین قدرت و قوت هم جلسات تشکیل شده و یک حمایت کلی از سوی دولت نسبت به برنامههای فضایی رخ دهد».
مشاور اسبق وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم گقت: «مشکل دیگر ما پست است؛ با توجه به گستره پست در سطح کشور و پایین بودن هزینههای ارسال مرسولات پستی، به نحوی دخل و خرج پست خوب در نمیآید و تحت فشار است؛ در نتیجه در وزارت جدید نیاز است که تدبیری در این رابطه صورت گیرد؛ ضمن این که به روز رسانی و مکانیزه کردن پست میتواند یکی از دستورکارها باشد».
سالم با اشاره به پارهای از مشکلات قدیمی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: «بخش مخابرات اگرچه سالهاست که به بخش خصوصی واگذار شده است اما تبعاتش همچنان دامنگیر وزارت ارتباطات است و بازنشستگان مخابرات و تعیین تکلیف وضعیت مخابرات که به شرکتی زیانده تبدیل شده است باید مورد توجه قرار گیرد».
او در توضیح امیدواری خود نسبت به گزینه پیشنهادی پزشکیان گفت: «ستار هاشمی سابقه خوبی هم از نظر علمی و تحصیلی و هم از نظر سابقه مدیریتی در این حوزه دارد و هم سوابقی در نهادهای دیگری، چون قوه قضاییه، سازمان ثبت احوال و ... در کارنامه ایشان است. در نتیجه وی ظرفیت خوبی برای مرتفع ساختن مشکلات دارد و انشالله با همکاری دوستان ما در این وزارتخانه مشکلات رفع شود».
سالم با اشاره به این مهم که اولویت وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات چه باید باشد، گفت: «ساختارهای ارتباطی کشور مجموعهای در هم تنیده است که نمیشود قسمتی از آن را توسعه داد و قسمت دیگری را به حال خود رها کرد اما شاید مهمترین نقطه شروع وزیر جدید این است که مسیرهایی که پیشرفت خوبی داشته و در میانه راه هستیم را در اولویت وزارتخانه قرار دهد. مثلا بحث اقتصاد دیجیتال باتوجه به وضعیت معیشتی حال حاضر مردم میتواند راهگشا باشد؛ اگر در این حوزه تمرکز شود هم کسب و کارها و استارتاپهای حوزه دیجیتال فعال شده اند و تقویت میشوند که این خود به جهش تولید کمک خواهد کرد و هم از دیگر سو تقویت این زیست بوم خود به تقویت بالندگی زیرساختهای ما منجر خواهد شد».
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟