پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ 21 November 2024
يکشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۸
کد خبر: ۷۹۸۴۸

عراقچی، وزیر پیشنهادی خارجه در مجلس: سیاست ما در مورد آمریکا سیاست مدیریت تخاصم خواهد بود / در رفع تحریم‌ها، به دام مذاکرات فرسایشی نخواهیم افتاد/ همان نشانی که ما برای برجام گرفتیم، شهید فخری‌زاده هم گرفت، اما به‌ خاطر ماهیت کارش، در اتاق پشتی/ هیچ‌کس با شهید فخری‌زاده به اندازه من در مذاکرات برجام نزدیک نبود؛ نمی‌توانم وارد جزئیات بشوم

عراقچی، وزیر پیشنهادی خارجه در مجلس: سیاست ما در مورد آمریکا سیاست مدیریت تخاصم خواهد بود / در رفع تحریم‌ها، به دام مذاکرات فرسایشی نخواهیم افتاد/ همان نشانی که ما برای برجام گرفتیم، شهید فخری‌زاده هم گرفت، اما به‌ خاطر ماهیت کارش، در اتاق پشتی/ هیچ‌کس با شهید فخری‌زاده به اندازه من در مذاکرات برجام نزدیک نبود؛ نمی‌توانم وارد جزئیات بشوم
وزیر پیشنهادی وزارت امور خارجه سیاست خارجی دولت چهاردهم را «فراگیر، فعال و اثرگذار» خواند و گفت در صورت کسب رای اعتماد از مجلس و در مقام وزیر امور خارجه سه ماموریت اصلی شامل «تامین منافع ملی، و حفظ و افزایش ثروت ملی»، «تحکیم امنیت ملی و ارتقاء قدرت» و «حفظ و تقویت عزت و منزلت» را دنبال خواهد کرد.

به گزارش فراز؛ عباس عراقچی وزیر پیشنهادی وزارتخانه امور خارجه در جلسه نوبت عصر روز یکشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ صحن مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی برنامه و صلاحیت خود در اظهاراتی با گرامیداشت یاد و خاطره حسین امیر عبداللهیان وزیر پیشین امور خارجه، برنامه‌های خود برای تحقق ماموریت‌های ترسیم شده را تشریح کرد و گفت: اول، به برکت مولفه‌های قدرت در عرصه‌های مختلف، اکنون «تراز راهبردی ایران» در منطقه و فرامنطقه ارتقاء فوق العاده‌ای یافته است. دستگاه دیپلماسی باید این دستاورد را پاس بدارد، بر آن بیفزاید و فرصت‌های حاصل از آن را در جهت تامین منافع، امنیت ملی و پیشرفت اقتصادی، کشف و به ثروت ملی تبدیل کند.

وی در تشریح دومین محور برنامه کاری خود گفت: برای تولید ثروت، سیاست خارجی باید در مدار پیشرفت اقتصادی کشور قرار گیرد و همسو با اهداف برنامه هفتم توسعه حرکت کند. بدین منظور، تمامی ظرفیت‌های دیپلماسی برای کسب سهم شایسته از بازار‌های جهانی، گشایش مسیر‌های جدید، مانع‌زدایی، تسهیل‌گری و امیدبخشی به فعالان اقتصادی اعم از دولتی و خصوصی به کار گرفته خواهند شد.

وزیر پیشنهادی امور خارجه وضعیت مرز‌ها را به عنوان سومین محور برنامه کاری خود عنوان و در تشریح این محور اظهار کرد: مرز‌های ما ضامن امنیت و آرامش ما هستند. در امتداد سیاست همسایگی بلاواسطه، و تلاش برای به حداقل رساندن اختلافات و پیونددهی زیرساختی با همسایگان در حوزه‌های مختلف، «دیپلماسی مناطق مرزی» را به عنوان ابتکاری جدید با بهره گیری از ظرفیت شهر‌ها و استان‌های مرزی، پیش خواهیم برد. نقش و مشارکت مقامات محلی و نمایندگان محترم استان‌های مرزی در این مسیر برجسته خواهد بود.

عراقچی در ادامه و تبیین راهکار چهارم برنامه خود عنوان کرد: سیاست خارجی ما باید حضور فعال و اثرگذار در برابر امواج و حوادث منطقه‌ای و جهانی داشته باشد. این وظیفه‌ای است که مقام معظم رهبری در سخنرانی روز تنفیذ بر ما تکلیف فرمودند. وزارت امور خارجه دولت چهاردهم کنشگرانه، فعالانه و اثرگذار به ایفای نقش در عرصه‌های منطقه‌ای و جهانی خواهد پرداخت و هرگز منفعل نخواهد بود.

وی حسن همسایگی را به عنوان پنجمین محور کاری خود مطرح و تاکید کرد: سیاست حسن همسایگی همچنان با قوت به پیش خواهد رفت و تلاش می‌شود فرصت‌های عظیم سیاسی و اقتصادی در حوزه همسایگان به ثمربخشی منجر شوند.

وزیر پیشنهادی امور خارجه اظهار کرد: چین، روسیه و دیگر کشور‌هایی که در زمان سختی و تحریم همراه ما بوده‌اند، قدرت‌های نوظهور و عرصه‌های جدید در آفریقا، آمریکای لاتین و شرق آسیا در اولویت روابط خارجی دولت چهاردهم قرار دارند.

عراقچی در مورد مناسبات با اروپا هم گفت: اگر اروپا رفتار‌های نادرست و خصمانه خود را نسبت به جمهوری اسلامی ایران اصلاح کند، در فهرست اولویت‌های ما قرار خواهد گرفت و بالاخره، سیاست ما در مورد آمریکا، سیاست «مدیریت تخاصم» خواهد بود و نه «رفع تخاصم».

وی در تبیین ششمین محور کاری خود تصریح کرد که در رابطه با تحریم ها، سیاست ما بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با نمایندگان محترم مجلس، متوجه خنثی سازی تحریم ها، و همزمان تلاش برای رفع آن‌ها است. سیاست خارجی در زمینه خنثی سازی و بی اثرسازی تحریم‌ها در خدمت دولت خواهد بود.

عراقچی هم‌چنین حال گفت که وزارت امور خارجه از تکلیف دیگر خود برای برطرف کردن تحریم‌ها نیز غفلت نخواهد کرد و با بهره گیری از تجربیات گذشته، در انجام این تکلیف نه تعجیل خواهد شد و نه به دام مذاکرات فرسایشی خواهیم افتاد.

وزیر پیشنهادی امور خارجه تاکید کرد: در کمال دقت و امانت، و با استفاده از مجموعه توان سیاسی، فنی و حقوقی کشور، برای رسیدن به بهترین توافق تلاش خواهیم کرد، و بدیهی است که در هر مرحله «فصل الخطاب» مواضع قطعی نظام، قوانین مجلس و تدابیر و ارشادات مقام معظم رهبری خواهد بود.

وی در تشریح هفتمین محور کاری خود در مدیریت دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: دولت چهاردهم پیشبرد «دیپلماسی پارلمانی» و بهره‌گیریِ اثرگذار از ظرفیت کنشگری نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی را در جهت کسب و تثبیت منافع، قدرت و عزت ملی در عرصه‌ی روابط خارجی مجدانه پیگیری کرده و آن را تجلّی این بخش از فرمایشات رهبر انقلاب در آخرین دیدار با شما عزیزان می‌داند که فرمودند «مجلس می‌تواند وزن سنگینی به دولت بدهد، و دست دولت را پُر کند؛ لذا حضور شما در مسائل سیاسی و بین‌المللی و مسائل دیپلماسی مهم است».

عراقچی در توضیح محور هشتم برنامه خود، سربلندی ایران و ایرانی را «مرام دولت چهاردهم» عنوان کرد و گفت: ایرانیان خارج از کشور مورد حمایت کامل دولت چهاردهم خواهند بود. ما باید نگرانی‌ها و مشکلات آن‌ها را رفع کنیم و استفاده از ظرفیت‌های سرشار آن‌ها را، به خصوص در حوزه‌های اقتصادی و علمی، تسهیل کنیم.
راه را گم نخواهیم کرد.

وزیر پیشنهادی امور خارجه در تشریح محور‌های برنامه کاری خود در صورت کسب رای اعتماد گفت: «دیپلماسی مقاومت» که برگرفته از «مکتب مقاومت» و محصول رشادت‌های شهید قهرمان حاج قاسم سلیمانی در طراحی «محور مقاومت» است، در کانون توجه سیاست خارجی دولت چهاردهم قرار خواهد داشت.

عراقچی تاکید کرد: ما راه را گم نخواهیم کرد و حمایت بی دریغ، پیوسته و همه‌جانبه از آرمان فلسطین و مقاومت لبنان، و دیگر جنبش‌های مقاومت که در مبارزه با سیاست‌های ظالمانه و جنایتکارانه‌ی رژیم صهیونیستی هستند، در راس برنامه‌های ما قرار خواهد داشت.

وی افزود: دولت چهاردهم، تمامی ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود را برای شناساندن اهداف محور مقاومت به افکار عمومی جهانی، جلب حمایت کشور‌های منطقه، و به رسمیت شناخته شدن بازیگران محور مقاومت در صحنه بین‌المللی به عنوان جنبش‌های مردمی و آزادی‌بخش، به کار خواهد گرفت.

وزیر پیشنهادی امور خارجه اظهار کرد: همه ما سخنرانی شمر زمانه و قصاب غزه را در کنگره آمریکا دیدیم. تشویق طولانی یک جنایتکار جنگی در واشنگتن و کف زدن‌های پی در پی باید درس‌آموز همه کسانی باشد که اندکی به آزادی خواهی و ادعا‌های واهی حقوق بشری ایالات متحده امریکا خوشبین هستند.

 

برخی دیگر از سخنان وزیر پیشنهادی امور خارجه به این شرح ذیل است:

*تا مدت ها پس از شهید فخری زاده عزادار ایشان بودم.

*ما با هم در برجام از نزدیک کار کرده بودیم

*هیچ کس با شهید فخری زاده به اندازه من در مذاکرات برجام نزدیک نبود؛ نمی‌توانم وارد جزئیات بشوم.

*۲ بار تا مرحله انعقاد مجدد برجام پیش رفتیم. در مذاکرات احیای برجام در سال ۱۴۰۰ پایبندی خود به اقدام راهبردی را نشان دادم.

*همان نشانی که ما برای برجام گرفتیم، شهید فخری‌زاده هم گرفت اما به‌خاطر ماهیت کارش، در اتاق پشتی. ما در برجام با شهید فخری‌زاده از نزدیک کار کرده بودیم.

فیلمی که از بنده در مجلس پخش شد جای تعجب داشت، این فیلم سند افتخار من است. در جمله آخر در فیلم گفتم ترامپ توان ندارد برجام را از بین ببرد نگفتم نمی‌تواند از برجام خارج شود و همین اتفاق هم افتاد.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

چقدر از قطعی برق به خاطر استخراج بیت‌کوین است؟

جزئیات دیدار رئیس جمهور با وزیر خارجه سوریه | پزشکیان: ایران دست از حمایت از دوستان خود برنخواهد داشت

برنامه سپاه تا ۴ سال آینده رسیدن به مدار ۳۶هزار کیلومتری زمین است

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید

توصیه می‌کنم کشورهای اروپایی از فرصت گفتگویی که دولت چهاردهم ایجاد کرده، استفاده کنند

گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس

اوکراین برای نخستین بار با موشک دوربرد بریتانیایی «سایه طوفان» خاک روسیه را هدف قرار داد

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس غزه را وتو کرد

شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله بر اساس ۲ مسیر میدان و مذاکره عمل می‌کند

رهبری شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم

مین‌گذاری بایدن سر راه ترامپ در اوکراین

گیر رسایی به ظریف، پچ‌پچ افزایش قیمت انرژی و تجمع معلمان در بهارستان

کلینیک ترک بی‌حجابی به کجا رسید

آهو دریایی کجاست؟

پیشنهاد سردبیر
زندگی