از سوی دیگر این تصمیم از آن جهت حائز اهمیت است که یکی از مهمترین عوامل تکثیر و شدت یافتن قاچاق سوخت در جنوب استان کرمان بومیگرایی (تاثیرپذیری مسئولین از روابط شخصی، قومی، حزبی و ...) در انتخاب مقامات در این منطقه است.مدتهاست قاچاق سوخت در شهرستان جیرفت به عنوان مرکز جنوب استان کرمان متوجه خواهد شد در جریان بوده و راهکارهایی که مسئولین دنبال میکنند (محدودیت برای کارتهای سوخت خارج از محدوده در جنوب استان کرمان) تنها زندگی مردم عادی را دچار اختلال کرده و هیچ آوردهای در راستای مقابله با قاچاق سوخت نداشته است. همچنین باعث میشود مسافرانی که بدون اطلاع از این مسئله وارد منطقه میشوند برای دریافت سوخت با مشکلاتی عدیده روبرو شوند. این در حالی است که جنوب استان کرمان دارای جاذبههای گردشگری طبیعی و تاریخی است و چنین شرایطی به صنعت گردشگری آسیبهایی جدی وارد کرده است.
به نظر میرسد که جنوب استان کرمان نیازمند آن است که از شعار بومی گرایی حداقل در تعیین مدیران کل و فرماندار جیرفت دوری کند و از افراد با تجربه از استانهای دیگر برای هدایت آن استفاده شود. در سالهای اخیر بومی گرایی پاسخی جز افزایش قاچاق سوخت و تبدیل شدن منطقه به بارانداز قاچاقچیان سوخت در پی نداشته است.
جنوب استان کرمان و شهرستان جیرفت وضعیت ویژهای دارد زیرا با توجه به انجام نشدن تقسیمات کشوری از حضور استاندار مستقل برای جنوب استان بی بهره است. در عین حال ادارت کل و سازمانها با سطح استانی در آن راه اندازی شدهاند. بنابراین حضور فرمانداری با تجربه و کارآزموده که در یک یا چند کلان شهر تجربه اندوخته باشد برای مدیریت این شهر احساس میشود.
این منطقه از دیرباز به عنوان یکی از جلگههای حاصلخیز ایران مورد توجه بوده است. به نحوی که سازمان جهادکشاورزی این شهرستان قبل از انقلاب اسلامی تاسیس شده است. شهرستان جیرفت تنها شهرستانی است که سازمان جهاد کشاورزی در آن استقرار دارد. اکنون اما اکنون این شهرستان در حال تبدیل شدن به زیستگاه قاچاقچیان سوخت شده است که با درآمد حاصل از قاچاق به سرعت ثروتاندوزی میکنند. در چنین شرایطی رفته رفته کشاورزی و رویههای سالم اقتصادی نیز در شهرستان تحت تاثیرقرار گرفت. از سوی دیگر قاچاقچیان سوخت به واسطه برخورداری از گردش مالی بالا توانایی بازیگری اجتماعی و سیاسی پیدا کردهاند و بر مناسبات اجتماعی نیز اثر میگذارند. تاحدی که در جنوب استان کرمان قبح قاچاق سوخت در حال شکستن است و با ادامه این روند جوانان و نوجوانان این منطقه به سمتی حرکت خواهند کرد که دیگر قاچاق سوخت را یک عمل زشت و زننده نمیدانند. حال باید دید که دستگاه فضایی پس از ورود به این پرونده چگونه به ابعاد ختلف آن رسیدگی میکند و در مسیر ریشهکن کردن قاچاق سوخت در جنوب استان کرمان گام برمیدارد.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟