چهارشنبه ۲۸ شهريور ۱۴۰۳ 18 September 2024
چهارشنبه ۰۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۲
کد خبر: ۸۰۴۹۳

نخستین ماموریت وزیر کشور پزشکیان؛ چرا انتخاب استانداران مهم است؟

 اولین ماموریت اسکندر مومنی در وزارت کشور آغاز شده است. چهره‌ای که تا آخرین روزها نامی از او در بین گزینه‌های کابینه چهاردهم نبود. او حالا دولتمردی با پیشینه انتظامی و بدون پیشینه سیاسی است و همین موضوع برای نشانه‌گرفتن پیکان انتقادات به سویش کافی بود.

در روزهایی که تکاپوها برای معرفی گزینه‌های استانداری آغاز شده، بیم آن می‌رود که افرادی غیرهمسو با مواضع دولت برای استانداری معرفی شوند. ابقای برخی استانداران دولت سیزدهم که رکوردار بیشترین استاندار با پشینه نظامی است هم دیگر احتمالی است که این روزها مطرح شده است. با این همه مومنی در اولین نطق عمومی خود در جریان بررسی صلاحیتش در مجلس نشان داد که با مواضع رییس‌جمهور و دولت همسوست و نخستین موضع‌گیری‌اش تاحدی پیکان انتقادها از انتخاب او را چرخاند. حالا او در اولین ماموریت خود می‌تواند مهر تاییدی بر همراهی با شعارها و مواضع مسعود پزشکیان رییس‌ دولت چهاردهم بزند و با انتخاب استانداران همسو با گفتمان دولت چهاردهم عزم دولت برای تغییر رویه‌ها را نشان دهد.

استانداران با مواضع رییس‌جمهور همسو خواهند بود؟

مسعود پزشکیان رییس‌جمهور به صراحت با رویه‌های دولت سیزدهم در حوزه امور داخلی و به طور مشخص طرح موسوم به «نور» مخالفت کرده است. حالا رویکرد و گفتمان او در استان‌ها با انتخاب استانداران تجلی پیدا می‌کند. استانداران مدیرکل‌ها و فرمانداران را منصوب می‌کنند و به همین دلیل همسویی رویکرد و مواضع آن‌ها با رییس جمهور اهمیت بسیاری دارد. عملکرد استاندار در استان‌ خود با زندگی روزمره مردم ارتباطی تنگانگ دارد. بنابراین می‌توان گفت که وزیر کشور به شکل غیرمستقیم با دورافتاده‌ترین نقاط کشور در ارتباط است و کلیه امور داخلی را مدیریت می‌کند. موضوعی که اهمیت اولین ماموریت مومنی و تاثیر آن در سرنوشت دولت چهاردهم را نشان می‌دهد.

 بررسی‌های فراز نشان می‌دهد که ستادهای انتخاباتی در برخی استان‌ها فعال هستند تا گزینه‌های خود را برای استانداری معرفی کنند. از سوی دیگر برخی نمانیدگان نیز برای انتخاب چهره‌های نزدیک به خود مشغول لابی هستند. این انتخاب به ویژه در برخی استان‌ها مثل اصفهان، یزد، خراسان رضوی که اصول‌گرایان در آن‌ها رای بیشتری داشتند، حساس‌تر خواهد بود. چراکه امکان دارد آن‌ها در این استان‌ها از لابی‌های ذی‌نفوذی بهره بگیرند یا نمایندگان اصول‌گرا اجازه مطرح‌شدن گزینه‌های همسو با دولت را ندهند.

ضربه‌ای که دولت روحانی از وزارت کشور خورد

نگاهی به دولت‌های قبل و به ویژه دولت حسن روحانی حاکی از تاثیر عملکرد وزارت کشور در نگاه عمومی نسبت به دولت است. عبدالرضا رحمانی فضلی چهره نزدیک به علی لاریجانی رییس وقت مجلس در دو دولت یازدهم و دوازدهم روحانی وزیر کشور بود. گفته می‌شد که او سهمیه لاریجانی در دولت روحانی است و به همین دلیل تلاش چندباره نمایندگان مجلس در بزنگاه‌های مختلف مثل اعتراضات آبان ۹۸ برای استیضاح او با مانع‌تراشی ناکام ماند. به این ترتیب شاخص همسویی با مواضع دولت در انتخاب همه استانداران نیز در نظر گرفته نشد و همین اتفاق تبدیل به چشم‌اسفندیار دولت روحانی شد.   

تکاپو برای معرفی گزینه‌ها ادامه دارد

شنیده‌ها حاکی از تکاپو در استان‌ها برای معرفی گزینه‌های استانداری دارد. وزیر کشور وظیفه دارد تا استاندارها را انتخاب و به رییس‌جمهور معرفی کند و در نهایت حکم هر یک از آن‌ها را رییس‌جمهور امضا خواهد کرد. بنابراین در نهایت این پزشکیان است که مهر تایید یا رد به استانداران دولت خود خواهد زد. او خود چهار دوره نماینده مجلس بوده و می‌تواند درک بهتری از مناسبات هر استان و نقش استاندار در بازتاب سیاست‌های دولت در شهرها داشته باشد. با این همه بادی منتظر ماند تا استانداران دولت چهاردهم یک‌به‌یک معرفی شوند و کارنامه‌ها آن‌ها در کانون نقد قرار گیرد.
 

ارسال نظر
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

ادعای مقام ترک درباره دالان موهوم تورانی

قیمت جدید گوشت قرمز؛ امروز ۲۸ شهریور ۱۴۰۳

طالبان برای بازگشت مهاجران افغان از ایران تشکلیل جلسه داد

کهیان: تبادل کالا میان مصر و اسرائیل، در اوج مشکلات غذایی مردم غزه

چرا حجاب و ریش در تاجیکستان ممنوع است؟

کهیان:رسانه‌های خارجی از قول پزشکیان تیتر زده‌اند «ما برادر آمریکایی‌ها هستیم»

کیانوش عیاری: تلویزیون سه و نیم میلیارد تومان به من بدهکار است

مقایسه هزینه مسکن در ایران و اروپا

صندوق بازنشستگی: واریزی بزرگ انجام شد

اخراج و تعلیق حدود ۵۰ دانشجو در سه سال دولت سیزدهم

تندروها چه از جان دولت چهاردهم می‌خواهند؟

خبر «کیهان» درباره سفیر ایران در بیروت دروغ از آب درآمد

چرا ظریف به مراسم رونمایی آلبوم می‌رود اما نشست خبری رییس‌جمهوری نه؟!

نیویورک تایمز: پیجر‌های منفجرشده حزب‌الله تایوانی بودند / شرکت تایوانی گلد آپولو: پیجر‌ها نشان تجاری ما را دارند، اما تولید آن‌ها به صورت برون‌سپاری انجام شده؛ آن‌ها ساخت یک شرکت اروپایی بودند

پیشنهاد سردبیر
زندگی