به گزارش فراز؛ مسعود پزشکیان در نشست خبری مشترک با محمدشیاع السودانی نخستوزیر عراق، اظهار کرد: توسعه روابط بین دو کشور اهمیت دارد. ما به شرایط ژئوپولتیک ایران و عراق تاکید داریم که سبب میشود دو کشور نقطه وصلی بین آسیا و اروپا باشند.
وی افزود: این موضوع مورد توافق و گفتوگو قرار گرفت و دو طرف درباره تشکیل کمیتهای از کارشناسان در این زمینه تأکید کردند تا این کمیته برنامههای راهبردی وبلندمدت خود را ارائه کند.
پزشکیان با اشاره به استفاده از فرصتهای همکاری بین دو کشور، گفت: در این زمینه نیازمند اجرای توافقات امنیتی بین دو کشور هستیم تا با تروریستها و دشمنان مقابله کنیم، همان کسانی که ثبات و امنیت منطقه را به مخاطره انداختند.
رئیسجمهوری تأکید کرد: همکاری برای مبارزه با تروریسم داعش و قاچاق باید افزایش یابد.
وی ادامه داد: توافقات صورت گرفته نتایج و برآیندهای خوبی داشته است. نقاط ضعف توافقنامههای قبلی مشخص شده و بر ضرورت رفع عیب و نقص آنها تاکید شد و جمهوری اسلامی هم بر این امر تاکید دارد.
رئیسجمهوری یادآور شد: تصورم این است که کشورهای اسلامی باید به دلیل رسالت خداوند بر ما از هرگونه فتنه و اختلاف پرهیز کنیم. ما اکنون اگر باهم باشیم، در کنارهم باشیم، مانع از افتادن در دامن آتش خواهیم شد.
پزشکیان با بیان اینکه ما به دنبال عراقی مستقل هستیم، اظهار کرد: ما بر ضرورت ایجاد صمیمیت، دوستی و آرامش و برادری در این کشور تاکید میکنیم. بر ضرورت شکوفایی این کشور هم تاکید داریم. اگر در کنار هم باشیم گامهای بزرگی در این زمینه برمیداریم.
وی با اشاره به ابعاد مختلف سفرش به عراق، تاکید کرد: این سفر فرصت مناسبی برای به اشتراک گذاشتن دیدگاههای ماست و گامهای آتی را در این ارتباط و در چارچوب و تفاهمات امضا شده برمیداریم. در این زمینه کمیتههای اختصاصی برای اجراییشدن این تفاهمنامهها تشکیل خواهد شد.
رئیسجمهوری اسلامی ایران گفت: اعلام میکنم به تفاهمات ملتزم خواهیم بود و آنها را در کشورمان دنبال میکنم تا اجرایی شود. نباید هیچ مشکلی در این زمینه وجود داشته باشد. در این زمینه ما با آقای سودانی در ارتباط هستیم.
پزشکیان همچنین با اشاره به تحولات منطقه و جنگ غزه، تصریح کرد: در ارتباط با تحولات منطقه و جنایات جنگی رژیم صهیونیستی که مرتکب نسلکشی میشود و دولتهای حامی این رژیم که مدعی حقوق بشر هستند در حالی از این رژیم حمایت میکنند که این رژیم بدترین جنایات را مرتکب میشود. این جنایات چهره واقعی این رژیم را نشان میدهد و دروغینبودن ادعاهای کشورهای غربی و سازمان ملل در ارتباط با حقوق بشر را نمایان میکند.
وی افزود: این رژیم کودکان و زنان و جوانان و پیرمردان را میکشد و مدارس و بیمارستانها را هدف قرار میدهد و هر فلسطینی که دنبال دفاع از خود باشد را تروریست مینامد. این ادبیات جدیدی است که کسانی که به دنبال دفاع از خود باشند را تروریست مینامند.
پزشکیان در پایان اظهار امیدواری کرد که همه مسلمانان با وحدت، در مسیر یکپارچگی گام بردارند.
محمد شیاع السودانی امروز چهارشنبه (۱۱ سپتامبر ۲۰۲۴) تاکید کرد که عراق به هیچ طرفی اجازه نخواهد داد که از عراق به ایران حمله کند. نخست وزیر عراق افزود: ما با گسترش درگیری در منطقه و نقض حاکمیت کشورها مخالفیم.
السودانی در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران با اشاره به اینکه «روابط ما تاریخی مستحکم و قدیمی است»، گفت: «مشارکت با تهران رکن اساسی آرمانهای مردم عراق و ایران است.»
السودانی با بیان اینکه پرونده مشترک اقتصادی دروازه مهمی برای دستیابی به خواستههای مردم ۲ کشور همسایه است، خاطرنشان کرد: «ما در مورد مشارکت راهبردی گسترده و چندجانبه دوجانبه گفتگو کردیم.»
وی ادامه داد: بحث ما بر تقویت خطوط مواصلاتی و ارتباط لجستیکی بود و در خط بصره - شلمچه راه مهمی را طی کردیم.
نخستوزیر عراق در ادامه تصریح کرد: در مورد پروژههای زیادی از جمله راه توسعه و جاده زمینی نیز بحث کردیم، روی پروژه مناطق صنعتی مرزی در واسط، میسان و بصره و نیز فعالیت شرکتهای ایرانی تمرکز داشتیم، همانطور که ۲۰۰۰ دونم به شهر اقتصادی زورباطیه اختصاص یافت.
وی خاطرنشان کرد: ۱۴ تفاهمنامه امضا کردیم که در کنار تفاهمنامههای قبلی، نقشه کاری امیدوارکننده برای ارتقای همکاریهای مشترک بین ۲ کشور را تشکیل میدهد و از نقش ایران در دستیابی به توافق خرید گاز از ترکمنستان تشکر میکنیم.
السودانی با تاکید بر اینکه ثبات منطقه با تجاوز به غزه و با کوتاهی جامعه جهانی در انجام وظایف خود تهدید میشود، افزود: تاکید کردیم که موضع قانون اساسی ما این است که اجازه ندهیم هیچ طرفی جمهوری اسلامی را از کشورمان تهدید کند.
وی توضیح داد که «ارتباطات بین دستگاههای امنیتی برای کنترل مرزها و جلوگیری از قاچاق که به امنیت داخلی ۲ کشور آسیب میزند ادامه دارد».
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟