به گزارش فراز؛ محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در اجلاس روسای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور در پاسخ به درخواست رئیس دانشگاه شهید بهشتی گفت: در نشستی که در دانشگاه در دوره قبل داشتیم این تصمیم را گرفتیم که با توجه به فرهنگی بودن انقلاب مان معروف ترین و مخوف ترین زندان قبل از انقلاب را به دانشگاه تبدیل کنیم که در دولت هم تصویب شد که زندان اوین به دانشگاههای شهید بهشتی و علوم پزشکی شهید بهشتی واگذار شود. آمادگی داریم مصوبه واگذاری زندان اوین به دانشگاه را احیا کنیم و این به نفع کشور است و این پیام را به دنیا می دهیم که زندان را به دانشگاه تبدیل می کنیم
معاون اول رئیس جمهور افزود: مصوبه دولت قانونی و جدی بود و در سال اول منابعی برای آن گذاشتیم ولی اجرا نشد. از عمر این مصوبه ۲۱ سال میگذرد از نوجوانی عبور کرده امیدواریم به پیری نرسد.
وی با اشاره به ناترازی در زمینه اقتصادی گفت: در اقتصاد با یک مساله جدی ناترازی مواجه هستیم. در سال گذشته تراز تجاری ما 17 میلیارد دلار منفی بوده است و کسری که الان در وسط سال با آن مواجه هستیم حدود هزار همت است.
عارف در ادامه اجلاس گفت: روسای دانشگاهها در دو دهه اخیر بسیار محافظه کار شدهاند. چه قدر ماندگاری و بقا در یک پست و صندلی برای ما ارزشمند است که وظایف ذاتی خودمان و وظایف اجتماعی خودمان را کنار را بگذاریم؟
وی با اشاره به وظیفه جامع دانشگاهها ادامه اد: دانشگاه صرفا وظیفه تولید علم و تربیت دانشجو را ندارد؛ در فرمایش رهبر انقلاب وظیفه سوم نیز تعریف شده که از آن غفلت نکردیم. دانشگاه هنوز مرجعیت خود را در بین مردم از دست نداده و هنوز احترام و اعتماد استاد و دانشگاه در جامعه بالاست
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به شعار ملی وفاق گفت: وفاق یک واژه عمومی است که باید راهبرد همه نهادها و دستگاهها باشد.
عارف با اشاره به اجرای برنامه هفتم توسعه افزود: در ماههای اول اجرای برنامه هفتم توسعه هستیم و این روزها در حال نوشتن آیین نامهها و دستورعملها هستیم که بسیار برای اجرایی شدن برنامهها مهم است؛ روسای دانشگاه و اساتید باید کمک کنند. وظایف روسای دانشگاه و اساتید در مراکز استانها در این رابطه دو چندان است
معاون اول رئیس جمهور با انتقاد از عدم حضور برخی وزرا در جلسه شورای عالی عتف گفت: در برخی جلسات شورای عالی عتف چند وزیر بیشتر شرکت نمیکنند و معاونان را میفرستند. این شورا باید فعال باشد زیرا بنا بود نقش سیاستگذاری و نوآوری را در کشور بر عهده داشته باشد.
وی خطاب به ویر علوم گفت: آقای دکتر صراف گزارش بدهند که خروجی و نقش شورای عتف طی این ۲۰ سال در حل مشکلات جامعه و ایجاد انسجام و همکاری بین مراکز و دستگاههای دولت چقدر بوده است.
عارف با ذکر اهمیت جایگاه کشور در حوزه صنایع نوظهور و هایتک گفت: در فناوریهای نوظهور باید پیشتاز باشیم و به هیچ وجه پذیرفتنی است که در هایتک در منطقه و جهان عقب بیفتیم. شعار آموزشهای حرفهای و مهارتی را دادیم ولی وضعیت نامطلوب است؛ باید اصلاح کنیم. باید سعی کنیم آن را عملیاتی کنیم؛ با شناختی که از اساتید محققین بزرگ و دانشگاه ها داریم دست یافتنی است
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه مهاجرت معکوس نخبگان باید به طور جدی در دستورکار باشدافزود: نباید در هایتک ۳۰ نفر اول دنیا را که نگاه میکنیم خیلی از آنها دانشجویان ما هستند که باعث تاسف است؛ باید آنها را برگردانیم. باید به طور جدی در اقتصاد دیجیتال پیش برویم و طبق برنامه هفتم توسعه باید تا پایان برنامه، سهم آن از تولید ناخالص داخلی حداقل ۱۰ درصد باشد.
منبع:دانشجو
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟