نبیه بری با تاکید بر اینکه توقف فوری درگیری ها موضوعی است که با هرکس که با او تماس می گیرد، مطرح می کند، درباره مسئله جدایی جبهه لبنان از غزه اظهار کرد: ما به آتش بس در غزه و جدایی جبهه ها یا ارتباط آنها اشاره نکردیم. بگذارید هرکس مطابق آنچه می خواهد این موضوع را تفسیر کند.»
وی با اشاره به اینکه در جریان تماس تلفنی با بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا ده بار کلمه آتش بس را تکرار کرده است، افزود: موضع فرانسه موضع خوبی است و با مواضع لبنانی ها بویژه در سایه اصرار پاریس بر آتش بس و مواضع حامیانه آنها از ممنوعیت ارسال سلاح به اسارئیل برای کاربرد آنها در غزه و لبنان تطابق دارد.
بری مواضع فرانسه را به ویژه با توجه به کنفرانسی که پاریس در ۲۴ ماه جاری فراخوان داد، برای کمک به لبنان در سطوح مختلف سیاسی و دیپلماتیک و تلاش برای صدور موضعی روشن و خواستار آتش بس، پیشرفته دانست.
وی با بیان اینکه فرانسوی ها همانند ما به قطعنامه ۱۷۰۱ پایبند هستند و بااشاره به اینکه در این کنفرانس برای دستیابی به یک راه حل سیاسی مورد توافق لبنانی ها با حمایت منطقه ای و بین المللی انجام خواهد شد، افزود: ما حضور اعراب در این کنفرانس را فراموش نمی کنیم، زیرا بر نقش برادرانه کشورهای عربی در ایستادن در کنار لبنان، در پایبندی به اصول عربیت و برادری و موضع حمایتی که اغلب کشورهای عربی به عنوان یک پشتیبان واقعی برای لبنان در بحران ها و مصائب آن دارند، حساب می کنیم.
نبیه بری با تاکید بر اینکه تماس با ماکرون مثبت و دیدگاه ها یکسان بود، خاطرنشان کرد: تماس های بین المللی برای دستیابی به آتش بس ادامه دارد.
وی در خصوص تلاشهای آمریکاییها، ابتکار عمل بلینکن برای تماس با وی را «مثبت» خواند و خاطرنشان کرد: آمریکاییها نیز درباره قطعنامه ۱۷۰۱ و آتشبس صحبت میکنند، «اما آنچه را می گویند، انجام نمیدهند، میگویند. حرف های خوبشان را می شنویم و تحت تاثیر آن قرار می گیریم اما عمل را نمی بینیم. ما انتظار داریم که آنها برای آتش بس بیشتر فشار بیاورند. ارتباطات در مرحله بعدی ادامه خواهد داشت.»
رئیس مجلس لبنان با بیان اینکه ممکن است آتش بس به سرعت اتفاق نیفتد، گفت: موضع حزب الله در میدان بسیار خوب است و می تواند در این زمینه کمک حال باشد، به خصوص که اسرائیل در حالت فرسودگی قرار دارد و جامعه جهانی در مورد آن سکوت کرده است و نمی توان به این سکوت ادامه دهد.»
وی ضمن تاکید انحصاری بر پایبندی به قطعنامه ۱۷۰۱ و تاکید بر اینکه اجرای کامل آن توسط دو طرف تنها راه حل موجود است، سخن گفتن درباره قطعنامه ۱۵۵۹ را یک بحث سیاسی دانست، زیرا قطعنامه ۱۷۰۱ با صادر شدنش، قطعنامه “۱۵۵۹” را لغو کرد.
نبیه بری تردید خود درباره تصور خروج اسرائیلی ها از قطعنامه ۱۷۰۱ یا دور زدن آن را پنهان نکرد و گفت: تل آویو همانی بود که هزاران بار این قطعنامه را نقض کرد و به آن پایبند نبود.
وی در خصوص سفر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران به بیروت با تاکید بر اینکه این سفر در راستای همبستگی صورت گرفت و هدف از آن ایستادن در کنار لبنان و اهتمام به وضعیت آن است و ایران خواستار آتش بس است، خاطرنشان کرد: قالیباف این موضوع را اعلام کرد. و این حمایت به دولت لبنان و نهادهای آن ارائه خواهد شد و آن را به اطلاع نجیب میقاتی، نخست وزیر هم رساند.
منبع:شفقنا
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟