محمدجواد ظریف روز شنبه در آیین آغاز به کار مرکز ارتباط ( Focal Point) اتاق های بازرگانی کشورهای عضو مجمع گفت و گوی همکاری آسیا (ACD) در جمع فعالان اقتصادی و اعضای اتاق اصفهان افزود: قدیمیترین کشور جهان که توانسته است در یک سرزمین در مقابل همه هجوم ها دوام بیاورد ایران است و این نقش مردم را نشان می دهد.
ظریف تصریح کرد: ما باید بپذیریم بخشی از مردم کشور از کارنامه ما راضی نیستند و باید رضایت آنها را حاصل کنیم، انتخاب دکتر پزشکیان بسیار هوشمندانه بود، اما باید بپذیریم حدود ۵۰ درصد مردم در انتخابات شرکت نکردند و وظیفه ما این است که وفاق بین حاکمیت و مردم را ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: وفاق تنها میان حاکمان نیست، حدود ۲۰ درصد مردم به نامزد مخالف و حدود ۳۰ درصد نیز به رییس جمهور رای دادند، اما ۵۰ درصد رای ندادند و ما باید تلاش کنیم اکثریتی که در انتخابات شرکت نکردند را با خود همراه کنیم.
معاون راهبردی رییس جمهور گفت: در این دوره ایران نیازمند نگاه دقیق و ایجاد وفاق نه تنها در سطح حاکمیت و ملی که در سطح بین المللی بوده و این امر نیازمند اجماع، همراهی و هماهنگی در داخل کشور، کاهش تنش و افزایش تعامل با بخش خصوصی است.
ظریف ادامه داد: مشکلات ما مرتفع نخواهد شد اگر ما آماده شنیدن نظرات و سپس واگذاری اختیارات به استان ها و تمرکززدایی نباشیم.
وی گفت: ما آماده بازگرداندن حاکمیت به مردم در استان ها هستیم و بر همین اساس اتاق های فکر استانی شکل داده ایم که در آن از یاری مدیران دولت، نخبگان، دانشگاهیان، بخش خصوصی و جامعه مدنی برای شناسایی دقیق مشکلات و پس از آن طراحی راه حل آنها استفاده می کنیم، ما باید گوشمان به جامعه باشد و راه حل ها را از درون آن کشف کنیم.
معاون راهبردی رییس جمهور گفت: سرمایه های استانی، مهمترین سرمایه ما هستند و ایران سرمایه های زیادی در حوزه تمدنی، میراثی و فرهنگی دارد که همه آنها را مردم ساخته اند، پیشرفت و توسعه با جامعه ای قدرتمند و دولتی خدمتگزار شکل می گیرد و این درست نقطه مقابل جامعه ضعیف و دولت فربه است.
وی درباره معضل آب و خشکی زاینده رود گفت: من واقف هستم که بزرگ ترین مساله اصفهان، موضوع آب است و باید آن را از طریق همدلی و وفاق حل کنیم، اگر بخواهیم به توافق برسیم باید به نگرانی و چالش های طرف مقابل هم توجه داشته باشیم؛ موضوع آب یک مساله بین اصفهان و چهارمحال و بختیاری است و فراتر از آن یک چالش ملی و جهانی است که برای رفع این مشکل ما باید بتوانیم با هم گفت و گو و همدلی داشته باشیم و مشکلات را دقیق بشناسیم.
ظریف با بیان اینکه از افتتاح مرکز ارتباط اتاق های بازرگانی کشورهای عضو مجمع گفت و گوی همکاری آسیا در اتاق بازرگانی اصفهان بسیار خرسند شدم، افتتاح این مجموعه را یک راهبرد برای دولت خواند.
مجمع گفتوگوی همکاری آسیا(Asia Cooperation Dialogue) با هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقهای بین دولتها و سازمانهای منطقهای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در «چاآم» تایلند تاسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند.
ایران نیز در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ بعنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد؛ در زمان حاضر ریاست این مجمع بر عهده کشورمان است.
کشورهای بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات متحده عربی، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین، عضو مجمع گفت وگوی همکاری آسیا (ACD) هستند.
منبع:ایرنا
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟