جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ 22 November 2024
دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۵
کد خبر: ۸۴۲۶۸

حسین‌زاده: ۳۱ هزار روستای کشور خالی از سکنه شده است

معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور،گفت: از ۶۹ هزار روستای کشور، تنها ۳۸ هزار روستا دارای سکنه هستند و ۳۱ هزار روستا خالی از سکنه شده‌اند.

عبدالکریم حسین‌زاده روز دوشنبه در همایش سراسری بنیاد مسکن،گفت: به دوستانم در مجلس گفتم با انتقال به دولت، من از منتها الیه حوزه مطالبه‌گری به منتها الیه حوزه پاسخگویی می‌روم.

وی افزود: وقتی مسئولیت توسعه روستایی و محرومیت‌زدایی را پذیرفتم، افتخار کردم که در کنار جمع زیادی از مسئولان این حوزه قرار گرفتم، هر چند که یکسری دغدغه‌ها و باورها نسبت به این کار داشتم و اعتقاد داشتم ما بایستی بتوانیم این موضوعات را با هم حل و فصل کنیم.

حسین‌زاده با بیان اینکه آمارها نشان می‌دهد از سال ۵۵ تاکنون جمعیت روستاها و شهرها روند معکوسی را طی کرده است،گفت: در گذشته ۷۰ درصد جمعیت در روستاها و ۳۰ درصد در شهرها بودند، اما اکنون این نسبت برعکس شده است و ما با مهاجرت وسیع روستایی روبرو بودیم.

معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور خاطرنشان کرد: امروز از ۶۹ هزار روستای کشور، تنها ۳۸ هزار روستا دارای سکنه هستند و ۳۱ هزار روستا خالی از سکنه شده‌اند.

حسین زاده ادامه داد: با وجود اجرای طرح‌های هادی، زیرساخت‌هایی چون آب، برق، گاز و تلفن، و تمام فعالیت‌های عمرانی، این سوال مطرح است که چرا نتوانستیم جمعیت روستایی را در روستاها ثابت نگه داریم؟

معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور عنوان کرد: اینکه با وجود همه فعالیت‌هایی که انجام شده است چرا این هدف محقق نشد یک مسئله بسیار اساسی است که باید به آن توجه شود.

حسین‌زاده یادآور شد: مبنای کار این است که همه ما ارگان‌ها، دستگاه‌ها، ساختارها و سازمان‌هایی که درگیر توسعه روستایی خواهیم بود آسیب‌شناسی کنیم. باید بررسی کنیم چه اقداماتی را نباید انجام می‌دادیم و چه کارهایی را باید به‌طور مؤثرتر انجام می‌دادیم تا بتوانیم از مهاجرت روستایی جلوگیری کنیم.

وی در ادامه اظهار کرد: مجموعه‌ای از عوامل مانند کمبود فرصت‌های شغلی، کاهش کیفیت زندگی، تحولات اجتماعی، کمبود درآمد و تغییرات اقلیمی، روستاهای ما را با چالش‌های جدی مواجه کرده‌اند.

معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور تاکید کرد: بزرگترین مانعی که در حال حاضر کشور با آن مواجه است و بهره‌وری را به سمت صفر می‌برد، موازی‌کاری‌های گسترده‌ای است که به‌ویژه در حوزه توسعه روستایی وجود دارد.

حسین‌زاده با بیان اینکه نبود مدیریت یکپارچه روستایی در چند دهه گذشته بزرگترین آسیب‌ها را به روند توسعه روستایی ما وارد کرده است،خاطرنشان کرد: معتقدم به جای دخالت در امور اجرایی و کاستن از اختیارات نهادها، باید یک سیاست‌گذاری کلان و هماهنگ ایجاد شود. هدف من این است که هر نهادی وظایف خود را به‌درستی انجام دهد و ما به‌عنوان یک نهاد فرابخشی، بر عملکردها و هزینه‌ها نظارت داشته باشیم.

معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم افزود: باید فضای دست و پاگیر بروکراسی سنگین را کاهش دهیم و با سیاست‌گذاری مناسب، روند توسعه روستایی را هدایت کنیم تا اقدامات مؤثرتری انجام شود و مشکلاتی نظیر تاخیر در پرداخت تسهیلات بانکی یا آماده‌سازی زیرساخت‌ها برطرف شود.

منبع:ایرنا

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

دادگاه لاهه حکم جلب صادر کرد | نتانیاهو بازداشت می‌شود؟!

چقدر از قطعی برق به خاطر استخراج بیت‌کوین است؟

جزئیات دیدار رئیس جمهور با وزیر خارجه سوریه | پزشکیان: ایران دست از حمایت از دوستان خود برنخواهد داشت

برنامه سپاه تا ۴ سال آینده رسیدن به مدار ۳۶هزار کیلومتری زمین است

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید

توصیه می‌کنم کشورهای اروپایی از فرصت گفتگویی که دولت چهاردهم ایجاد کرده، استفاده کنند

گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس

اوکراین برای نخستین بار با موشک دوربرد بریتانیایی «سایه طوفان» خاک روسیه را هدف قرار داد

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس غزه را وتو کرد

شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله بر اساس ۲ مسیر میدان و مذاکره عمل می‌کند

رهبری شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم

مین‌گذاری بایدن سر راه ترامپ در اوکراین

گیر رسایی به ظریف، پچ‌پچ افزایش قیمت انرژی و تجمع معلمان در بهارستان

کلینیک ترک بی‌حجابی به کجا رسید

پیشنهاد سردبیر
زندگی