به گزارش فراز؛ محمود واعظی قائم مقام حزب اعتدال و توسعه در شبکه اجتماعی ایکس، با اشاره به ادعاها در خصوص مالکیت جزایر سه گانه خلیج فارس نوشت:
نقشههای تاریخی معتبر، مکاتبات رسمی سفارتخانهها و کنسولگریهای عصر استعمار و اسناد موجود در سازمان ملل متحد، جملگی دال بر حاکمیت دیرین ایران بر جزایر ۳ گانه «تنب کوچک»، «تنب بزرگ» و «ابوموسی» میباشد و استناد به برخی از ادلههای زیر حائز اهمیت و نافع است.
در نقشههای ترسیمی وزارت جنگ انگلستان که توسط وزارت خارجه این کشور منضم به مراسلهای در ۲۷ ژوئیه ۱۸۸۸ به وزارت خارجه ایران و شاه قاجار ایفاد گردیده «جزایر تنب»، «ابوموسی» و «سیری» جزء خاک ایران ترسیم گردیده و از امارات فعلی به عنوان «ساحل دزدان دریایی» نام برده شده. دو نقشه مهم دیگر، یعنی نقشه ایران لُرد جُرج کُرزُن مورخ ۱۸۹۲ و نقشه هند مورخ ۱۸۹۷ نیز به همان ترتیب گویای تعلق جزایر مذکور به ایراناند.
مطابق سند تفاهمنامه سال ۱۹۷۱ میلادی (۱۳۵۰ شمسی) و همچنین در جریان نشست شورای امنیت در پی شکایت تعدادی از کشورهای عربی مدعی علیه ایران، «انگلستان» بر حاکمیت ایران اذعان و تاکید کرد و امارات نیز اعتراضی به «حق حاکمیت ایران» ابراز نداشته است.
اسناد تاریخی نشان میدهد که «جزایر سه گانه خلیج فارس» همواره در تملک ایران، یا در برهه ای تحت اشغال بریتانیا و به شکل موقت تحت اشغال «دزدان دریایی» بوده که در این دوره حاکمان ایران به اشغال معترض و برای خروج از اشغال از همه ابزارهای ممکن استفاده کردند و هیچ سندی مبنی بر حاکمیت دیگری بر جزایر مورد نظر وجود نداشته است.
در یک سال گذشته به دلیل وقوع «جنگ غزه» و ایجاد بحران ها و معادلات پیچیده در منطقه خاورمیانه، برخی از کشورهای عربی و اروپایی حسب خطای محاسباتی اقدامات خلاف عرفی را مرتکب شدند که به وقت مقتضی ملزم به پاسخگویی خواهند بود، «ژئوپلتیک ایران» متغیر اساسی در قدرت ملی ایران بوده و همواره نقش تعیین کننده در تحولات منطقه داشته و خواهد داشت.
جمهوری اسلامی ایران با حساسیت، تحولات منطقه را رصد میکند و در نظم جدید منطقهای به عنوان بازیگر اصلی به ایفای نقش سازنده و موثر خواهد پرداخت.
اقدامات تبلیغاتی نظیر صدور بیانیه یا مذاکرات با برخی مقامات نامرتبط در باب حقوق قانونی کشورمان بالاخص «جزایر سه گانه ایرانی» ارزش «حقوقی» نداشته و از حاکمیت و تملک سرزمینی ما ذرهای نمیکاهد.
«جزایر سه گانه» از دیرباز تا کنون بخشی جدایی ناپذیر از خاک ایران بوده و در آینده نیز متعلق به ایران است. «تمامیت سرزمینی» همواره خط قرمز جمهوری اسلامی ایران است و قابل مذاکره نمیباشد.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟