«کر استارمر»، نخست وزیر انگلیس در ضمن نشست با «شی جینپینگ»، رئیس جمهور چین در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ در برزیل تاکید کرد خواستار آن است که روابط لندن و پکن «مستمر، پایدار و محترمانه بوده و آن طور که ما توافق کردهایم از غافلگیری که در هر جا که امکانپذیر باشد، اجتناب شود.»
استارمر در ابتدای نشست اظهار کرد: «روابط قدرتمند بریتانیا با چین برای هر ۲ کشور ما و برای کلیت جامعه بینالمللی مهم است. بریتانیا یک بازیگر قابل پیشبینی، سازگار، مستقل و متعهد به حاکمیت قانون خواهد بود.»
هیاتهای اعزامی چین و انگلیس به اجلاس گروه ۲۰ به ترتیب تحت ریاست «شی جینپینگ» و «کر استارمر» روز دوشنبه مذاکراتی را در حاشیه این اجلاس برگزار شده در شهر ریودوژانیرو که امروز روز آخر آن است، انجام دادند.
از سوی دیگر خبرگزاری «شینهوا» وابسته به دولت چین گزارش کرد شی جینپینگ در دیدار با استارمر گفت، با وجود ارزشها، فرهنگ و نظامهای اجتماعی متفاوت پکن و لندن، آنها منافع مشترکی داشته و باید نگاهی منطقی و عینی به توسعه یکدیگر داشته باشند، ارتباط راهبردی را تقویت کنند، اعتماد ۲ جانبه سیاسی را بهبود بخشند و وجود ثابت و عملگرایی بلندمدت در روابط ۲ جانبه را تضمین کنند.
رئیس جمهور چین در ادامه اظهاراتش تاکید کرد: «چین و بریتانیا به عنوان اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل و اقتصادهای بزرگ در جهان نه فقط وظیفه مهم حمایت از توسعه کشورهای خود را به دوش میکشند بلکه همچنین قائل به مسئولیت پاسخ به چالشهای جهانی هستند.»
شی جینپینگ خاطرنشان کرد: «هر ۲ کشور از فضای وسیعی به منظور همکاری در حوزه انرژی پاک، تجارت و سرمایهگذاری، خدمات مالی و مراقبتهای پزشکی برخوردار هستند.»
رئیس جمهور چین تاکید کرد لندن و پکن باید از راهحلهای سیاسی برای مسائل مهم، تقویت حاکمیت جهانی هوش مصنوعی، حمایت از رشد اقتصادی جهانی و محقق کردن توسعه جهانی مشترک حمایت کنند.
استارمر پیشنهاد داد که نشستی را با «لی چیانگ»، نخست وزیر چین در لندن یا پکن در زودترین فرصتی که حاصل شود داشته باشد.
طبق این گزارش نخست وزیر انگلیس همچنین پیشنهاد مذاکراتی مالی بین معاون نخست وزیر چین و وزیر خزانهداری انگلیس «با هدف جستجوی پروژههای سرمایهگذاری بیشتر و یک زمین بازی هموارتر به منظور کمک به شرکتهایمان» را داد.
استارمر گفت: «من بسیار خوشحال هستم که دیوید لمی، وزیر امور خارجه دولت من و وانگ یی، وزیر امور خارجه چین اخیرا با یکدیگر دیدار کرده تا درباره نگرانیهای مربوطه در حوزههای حقوق بشر، تحریمهای پارلمانی، تایوان، دریای چین جنوبی و منافع مشترکمان در هنگ کنگ مذاکره کنند.»
به نوشته روزنامه «ساوت چاینا مورنینگپست» پکن در جریان اولین سفر دیوید لمی در مقام وزیر امور خارجه به چین در ماه گذشته میلادی، قبول کرد تا تمامی گفتگوها با بریتانیا را از سر بگیرد و قول همکاری در حوزههای متعدد اعم از تجارت، دارایی، علم و دانش و تکنولوژی را داد.
شی جینپینگ روز یکشنبه بعد از ورودش به شهر ریو دو ژانیرو و پیش از برگزاری اجلاس گروه ۲۰ برای همکاری با همه طرفها در راستای «جهانی سازی اقتصادی فراگیر و سودمند در سطح جهانی» اظهار آمادگی کرد.
نخست وزیر انگلیس روز یکشنبه گفت از آنجا که پکن و لندن هر دو قدرتهای جهانی بوده و چین یکی از بزرگترین شرکای تجاری انگلیس است او میخواهد «مذاکرات عملگرایانه جدی» با رئیس جمور چین داشته باشد.
اجلاس گروه ۲۰ در حالی برگزار میشود که «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه در آن شرکت نمیکند و «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه در آن شرکت دارد.
استارمر از سوی دیگر گفته بود که در اجلاس گروه ۲۰ مساله جنگ اوکراین را در صدر دستور کار حضورش در این اجلاس قرار داده است. او تبدیل به اولین نخست وزیر انگلیس از زمان دولت ترزا می در سال ۲۰۱۸ تا کنون که با شی جینپینگ ملاقات میکند، شده است.
شی جینپینگ در یک گفتگوی تلفنی در ماه اوت با استارمر یک ماه بعد از رسیدن او به نخست وزیری انگلیس تاکید کرده بود ۲ کشور باید دیدگاههای استراتژیک و بلند مدت در قبال روابط ۲ جانبه داشته باشند.
لندن و پکن در ماههای اخیر تلاشهایی را به منظور ترمیم روابط خود صورت دادهاند و احتمالا مذاکرات آنها در حوزه تجارت به دنبال بالا گرفتن نگرانی ها درباره تبعات ریاست جمهوری دونالد ترامپ برای واردات و صادرات کالا ها ادامه خواهد یافت.
منبع:ایسنا
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟