وضعیت بحرانی اقتصادی، موجب شده برخی از زنان و دختران وارد تجارت سیاه رحم اجارهای و فروش تخمک شوند. تجارتی که در سایه فقر در حال گسترش است و میرود که سلامت و باروری زنان و دختران جامعه را تحتالشعاع قرار دهد، آنهم در حالیکه دولت مصرانه بر طرح نه چندان موجه افزایش جمعیت، پای میفشارد. طرحی که به مهمترین پیش نیاز آن، یعنی امکان ازدواج، توجهی نشده است.
دختران جوان و زیبایی که در فضای مجازی، تخمک میفروشند!
اگر «فروش تخمک» را در فضای مجازی جست و جو کنید، خواهید دید که تعداد دختران و زنان جوانی که تمایل دارند تخمک خود را بفروشند رو به افزایش است؛ در این میان البته شانس با دختران و زنانی است که از وجاهت و زیبایی و تناسب اندام برخوردارند و میدانند که این ویژگیها میتواند مشتری را به سوی آنان جلب کند. بنابراین بازار این دختران و زنان جوان تا حدی گرم است، هر چند نباید از نظر دور بداریم که این فروشندگان، افراد بیکار، نیازمند و فقیری هستند که با پر زرق و برق کردن صفحات مجازی خود، تلاش میکنند در این اوضاع اقتصادی با استفاده از«امکانات زنانه» خود، دوام بیاروند و چرخ زندگی خود و خانوادهشان را بچرخانند.
فروش تخمک یک فرصت شغلی است!
در صحبت با چند نفر از این فروشندگان، به عنوان خریدار، بعد از پرسیدن از خصوصیات و سوابق خانوادگی، این زنان و دختران، اطمینان میدهند که تخمک را در صورتی اهدا میکنند که تمام آزمایشهای لازم در مورد سلامت آنان و سوابق ژنتیکیشان، با هزینه خریدار انجام شود و در صورت رسیدن به اطمینان، وارد مرحله خرید و فروش میشوند. البته برخی نیز این سوابق را از قبل آماده کردهاند؛ که طبعا ممکن است تقلبی هم باشند؛ از آن جهت که مدتهاست کار تقلب در برخی آزمایشگاههای کشور رواج پیدا کرده، و احتمالا با شیوع کرونا و درخواست تست منفی برای آن، رونق بیشتری هم یافته است، چون عملا نظارتی در این مورد وجود ندارد. اما نکته جالب این است که پس از جلب توجه و اطمینان این فروشندگان، وقتی علت روی آوردنشان به این کار را میپرسیم، پاسخ میدهند که گرچه ابتدا این کار برایشان ناخوشایند بود، اما در نهایت خودشان را راضی کردند که به آن بهعنوان یک فرصت شغلی نگاه کنند. و البته که این فرصت شغلی، با وجود ناباروری ۲۰ درصدی در کشور، میتواند پررونق هم باشد.
تعداد تخمک هر زن محدود است!
آیا این زنان و دختران، می دانند که تعداد تخمک هر زن، محدود است و یائسگی در واقع بدین معناست که تخمکهای یک زن، دیگر تمام شده و او نمیتواند باردار شود؟ در پرسش ما از این فروشندگان، مشخص شد که آنان از این موضوع هیچ اطلاعی ندارند. پس محض اطلاع، خوب است بدانیم که هر نوزاد دختر، هنگام تولد تمامی تخمکهایی را که باید در طول زندگی داشته باشد به همراه دارد. در زمان تولد هر نوزاد دختر حدوداً ۷۰۰هزار تا ۲ میلیون تخمک در بدن خود دارد. تا زمان رسیدن به بلوغ تقریباً هر ماه ۱۱هزار تخمک از دست میدهد. در دوران نوجوانی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰هزار تخمک دارد و کمتر از ۵۰۰ عدد از آنها وارد پروسه تخمکگذاری میشوند. از زمان بلوغ به بعد، با توجه به میزان هورمونها، تخمکگذاری یا هر عامل دیگری در باروری، بدن هر ماه تقریباً ۱۰۰۰ تخمک از تعداد تخمکهای ذخیره را را از دست میدهد. یک خانم زمانی نابارور میشود که تمامی تخمکهایش از بین بروند. این شرایط معمولاً در سن ۴۰سالگی رخ داده و ۱۰ سال پس از آن یائسگی آغاز میشود.
فرصت شغلی که امکان مادر شدن را کاهش میدهد
افرادی که تخمک خود را میفروشند، نمیدانند که در پروسه عمل برداشتن تخمک از بدنشان، چه تعداد تخمک برداشته میشود. این مسئله ممکن است موجب زودرسی یائسگی و ناباروری این زنان و دختران شود؛ مسئلهای که بسیاری از آنها، نسبت به آن آگاهی ندارند. نظر غالب این فروشندگان در حد اطلاعاتشان این بود که هر ماه یک یا دو تخمک در بدن آنها آزاد میشود و همین تعداد را میفروشند. اما واقعیتهای علمی چیز دیگری میگویند؛ همانطور که پیشتر اشاره کردیم زنان بارور ماهانه حدود 1000 تخمک از دست میدهند! و البته از هزار تخمک آزاد شده، تعداد کمی قدرت بارور شدن دارند. بنابراین، خریداران و افردی که اقدام به برداشتن تخمک میکنند، این عنصر حیاتی را به صورت فلهای از بدن زنان و دختران جوان بیرون میکشند، و با سوءاستفاده از نااگاهی آنان، تنها قیمت یک یا دو عدد تخمک را میپردازند!
مشکلات ما بیشتر از آن است که به آینده باروری خودمان فکر کنیم!
برای این زنان و دختران فروشنده توضیح میدهیم که عملیات برداشتن تخمک که به آن پانکچر تخمدان، گفته میشود، گرچه عملی است آسان، اما آنها برای فروش تخمک خود، ابتدا باید مدتی داروهای محرک مصرف کنند، وبرای عمل برداشتن تخمک هم بیهوش میشوند و در نهایت بهطور استاندارد تا سه روز باید تحت مراقبت بوده و از داروهایی مانند آمپول پروژسترون، آنهم با معاینه و طبق دستور پزشک، استفاده کنند. اما افرادی که در این زمینه تجربه دارند، میگویند مراحل قبل از برداشت تخمک را طی میکنند اما از مراقبتهای بعدی خبری نیست و آنها بلافاصله به خانه و فعالیت روزمره خود بازمیگردند. طبعا با انجام چندین باره برداشت تخمک بدون ترزیق پروژسترون، بدن زن رفته رفته توانایی لازم برای تولید تخمک قوی و مناسب را از دست میدهد و این یعنی از دست دادن این فرصت شغلی و امکان عدم باروری برای خود این افراد. اما دردناکترین بخش این داستان، عدم توجه این زنان و دختران جوان و زیبا به آینده خودشان است، آنان معتقدند با وضعیت اقتصادی خانواده خود و شرایطی که دارند، امیدی به ازدواج و فرزندآوری ندارند.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟