اول فقط یک خبر دردناکِ عادت شده،بود
برخی خبرگزاریهای داخلی و خارجی، در چند روز گذشته، در مورد اتوبوسخوابی برخی شهروندان درتهران، خبرهایی منتشرکردند که طبعا دل برخی از شهروندان را به شدت آزرد-«برخی ازشهروندان»، زیرا برخی دیگر مدتهاست تنها به فکر منافع خویشاند و درنبود نظارت و قانون، در بالا بردن نرخ اجاره مسکن، سنگ تمام میگذارند؛ افزایشی تورمی که حاصل اقتصاد بیمار و ناتوان ماست- رانندگان این اتوبوسها، در همان خبرهای نخستین، اشاره کردند که خودشان از سر دلسوزی! اجازه دادهاند این افراد شب را در اتوبوس، سحر کنند. به این نکته هم اشاره کردهاند که اگر این مسئله در پایانه و ایستگاه نهایی از سوی مسئولان مشاهده شود، توبیخ خواهند شد. اما گاهی چارهای ندارند، زیرا در مواردی که خواستهاند جلوی اتوبوس خوابان را بگیرند، با مشاجره و گاهی حمله آنان مواجه شدهاند. این کل ماجراست؛ ماجرای که بین اتوبوس خوابها و رانندگان اتوبوسهای ناوگان حمل و نقل شهری رخ داده و البته مجانی هم نیست، هر فرد برای بیتوته شبانه دراتوبوس باید مبلغی بین ۱۵ تا ۲۰هزارتومان به آقای راننده دلسوز بپردازد.
شهرداری وارد میدان میشود!
پس از گذشتن مدتها از آغاز این ماجرا که حالا افشا شده، ناگهان شهرداری، این نوع اسکان شبانه در اتوبوس را با این خبر به نفع خود مصادره کرده است: پس از انتشار خبر پناه آوردن بیخانمانها به اتوبوسهای بیآرتی برای تنها چند ساعت خواب شبانه، شهرداری ۲۰ گشت «اتوبوس»ِ خواب در تهران در نظر گرفته که از ساعت ۲۲ تا ۶ صبح با حضور چند مددکار فعال هستند. خوب است که مردم ما در یافتن انواع روشهای عجیب و غریب برای «دوام آوردن»، هوش سرشاری دارند، وگرنه چطور به فکر «مسئولان» شهرداری که وظیفهاشان در این مورد حداقل گسترش گرمخانهها در سطح شهر است، میتوانستند چنین ایدهای ارائه داده و شهروندان بیخانمان را در اتوبوس- البته همراه با مددکار- اسکان دهد. به گفته مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران این طرح تا پایان فصل سرما ادامه دارد-و دائمی نیست- نکته جالبتر اینکه اتوبوسخوابان، اکثرا نه معتادند و نه مشکلاتی از این دست دارند، بلکه بسیاری از آنان کارگران و کارمندانی هستند که در تهران جایی برای خواب ندارند و معلوم نیست هزینهکرد شهرداری برای «مددکاری» برای چیست؟! شاید-امیدمان این است- این نوع مددکاری در جهت یافتن و در اختیار گذاشتن سرپناه موقت و یا دائم برای این افراد باشد.
کمی هم عکسالعمل از شورای شهر!
شورای شهر تهران، با شرح وظایف گسترده اش، و اعضایی که توسط شهروندان انتخاب میشوند، با اشاره به فراگیر نبودن این مشکل- احتمالا تلاش در جهت پاک کردن خود مسئله- اعلام کرده است که با توجه به کرامت شهروندی، «حتی یک نفر» نیز نباید برای نداشتن جای خواب مناسب، این چنین شب را به صبح برساند و در شورای شهر این موضوع را پیگیری خواهم کرد. امید که این پیگیری تا پایان فصل سرما جواب بدهد، وگرنه برای سال آتی، باید منتظر ایدههای جدید برای صبح کردن شباز سوی شهروندان و سپس کپیبرداری شهرداری از این ایدهها باشیم!
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟