گیتس که در کنفرانس امنیتی سالانه مونیخ آلمان صحبت میکرد، گفت که احتمالاً یک بیماری همهگیر جدید بالقوه که از پاتوژنی متفاوت نشئت خواهد گرفت، در راه است.
به گزارش سیبیاس، او افزود: پیشرفت در فناوری پزشکی میتواند زمان تولید واکسن را به شش ماه کاهش دهد. بیل گیتس گفت که خطرات بیماری شدید ناشی از کووید۱۹ به طور چشمگیری کاهش یافتهاند؛ اما وقوع یک بیماری همهگیر دیگر کاملاً قطعی است.
گیتس، رئیس بنیاد مشترک بیل و ملیندا گیتس، در گفتگو با هدلی گمبل از CNBC در کنفرانس امنیتی مونیخ آلمان گفت که یک بیماری همهگیر دیگر که یحتمل از پاتوژنی متفاوت از همان خانواده ویروس کروناست، در راه است. اما او اضافه کرد که پیشرفتها در فناوری پزشکی باید به جهانیان کمک کند تا عملکرد بهتری در مبارزه با آن داشته باشند... اگر همین حالا دست به سرمایهگذاری بزنند. گیتس گفت: «با بیماری همهگیر دیگری مواجه خواهیم شد. دفعه بعدی با پاتوژنی دیگر.»
گیتس در حالی که دو سال از آغاز همهگیری ویروس کرونا میگذرد، گفت: مخربترین تأثیرات بیماری از بین رفتهاند، چون بخش عمده جمعیت جهانی سطحی از مصونیت را به دست آوردهاند. شدت بیماری نیز در آخرین نوع آن یعنی گونه اومیکرون بسیار کم بود. البته گیتس اضافه کرد که در بسیاری از مناطق به دلیل خود ویروس بوده است که مصونیت ایجاد شده. یعنی خود ویروس بهتر از کاری که ما با واکسنهامان توانستیم انجام دهیم به مردم دنیا اطلاعرسانی کرد.
او گفت: «احتمال بروز شدید بیماری به تبع کهولت سن و چاقی و یا دیابت (به تبع قرارگیری در معرض عفونت) حالا به میزان چشمگیری کاهش یافته است.» گیتس گفت برای رسیدن به هدف سازمان بهداشت جهانی برای واکسیناسیون ۷۰ درصد از جمعیت جهان تا اواسط ۲۰۲۲ خیلی دیر شده است. در حال حاضر ۶۱.۹ درصد جمعیت دنیا لااقل یک دوز واکسن را دریافت کردهاند. او افزود که جهان آینده باید عکسالعمل سریعتری نشان بدهد. و به همین دلیل از دولتها خواست که از همین حالا سرمایهگذاری روی این موضوع را آغاز کنند.
او گفت: «دفعه بعد باید فرزتر باشیم و سعی کنیم زمان را از دو سال به شش ماه تقلیل بدهیم.» گیتس معتقد است که هزینه آماده شدن برای همهگیری بعدی چندان بالا نیست. این موضوع شباهتی به تغییرات آب و هوایی ندارد و اگر منطقی باشیم دفعه بعدی زودتر متوجه خواهیم شد.
گیتس از طریق بنیاد بیل و ملیندا گیتس با Wellcome Trust بریتانیا همکاری کرده است تا ۳۰۰ میلیون دلار به ائتلاف نوآوریهای آمادگی همهگیری کمک کند...کمک رسانی از طریق برنامه Covax بوده است برای تحویل واکسن به کشورهای کمدرآمد و متوسط.
هدف CEPI جمعآوری ۳.۵ میلیارد دلار برای کاهش زمان مورد نیاز برای ساخت واکسن به ۱۰۰ روز است.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟