در این جلسه نمایندگان آمریکا و فرانسه و آلبانی و غنا به شدت از اقدام روسیه ابراز ناخرسندی کردند و به آن تاختند. نمایندگان برزیل و هند اما با اتخاذ موضعی بینابینی خواستار خویشتنداری دو طرف و کاهش تنش شدند.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس نیز گفته است صبح سهشنبه بهوقت محلی «جلسه کبرا» (جلسه کمیته اضطراری دولت انگلیس) را برای گفتوگو درباره تحولات اوکراین و اعلام سریع تحریم علیه روسیه برگزار میکند.
گفتنی است، دیشب پس از هفتهها تنش و ناآرامی در مرز روسیه و اوکراین، ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در یک سخنرانی تلویوزیونی ضمن حمله شدید به غرب و ناتو، استقلال جمهوریهای «دونتسک» و «لوهانسک» را به رسمیت شناخت و قراردادهایی را برای به رسمیت شناختن استقلال این دو منطقه خودمختار امضا کرد.
پوتین گفت: اوکراین تاریخ و سابقهای به عنوان یک کشور واقعی ندارد.
او گفت: اوکراین تنها یک همسایه ما نیست بلکه بخشی از فرهنگ ماست.روسیه و اوکراین در طول تاریخ روابط نزدیکی دارند. ما پیوند بزرگی با مردم اوکراین داریم و هیچکس نمیتواند آن را پاک کند. اوکراین مدرن به شکل فعلی کاملًا توسط روسیه پس از انقلاب ۱۹۱۷ شکل گرفت استالین اوکراین را آزاد کرد و به آن سرزمین داد. شرق اوکراین یک سرزمین قدیمی روسیه است. کریمه بخشی از روسیه است نه اوکراین. از نظر تاریخی، استالین بخشهایی از لهستان و رومانی و همچنین کریمه را ضمیمه اوکراین کرد. اوکراین بخشی جداییناپذیر از تاریخ ما است. انقلاب بلشویکی اوکراین را به شکل کنونی آن ایجاد کرد. منطقه دونباس از حاکمیت روسیه خارج و به حاکمیت اوکراین منتقل شده است. ما حاضریم حقیقت کمونیسم را به اوکراین نشان دهیم.
پوتین خطاب به ملت کشورش گفت که اوکراین استقلال و ثبات خود را از دست داده و به کشوری غیر مستقل تبدیل شده که تحت کنترل ایالات متحده است. افزود: آمریکا میلیونها دلار در اوکراین خرج انقلابهای رنگی کرده است و امروز نئونازیها سرنوشت ملت اوکراین را در دست گرفتهاند! بنابراین این کشور تحت استعمار آمریکا و غرب است.
پوتین گفت: اوکراین همیشه از همکاری روسیه بهره برده و به هیچکدام از تعهدهای خود عمل نکرد. کییف گاز روسیه را میدزدید و از کارت انرژی برای باجگیری روسیه استفاده میکرد!
پوتین گفت: رادیکالها در اوکراین سعی کردند همه کسانی را که بر سر راه آنها قرار میگرفتند، از بین ببرند، همانطور که در اودسا اتفاق افتاد. اگر اوکراین موفق به تولید سلاح های کشتار جمعی شود، تأثیر زیادی بر کل اروپا خواهد داشت. دستیابی به سلاح اتمی (توسط اوکراین) تهدیدی دیگر علیه کشور ما است. اظهارات اوکراین در مورد تسلیحات هستهای صحبتهای توخالی نیست و ما نمیتوانیم به آن پاسخ ندهیم.
رئیس جمهور روسیه پیوستن اوکراین به ناتو را تهدیدی برای روسیه دانست و تأکید کرد که ناتو تمایل خود به الحاق اوکراین را پنهان نمیکند. او همچنین درباره استقرار سامانههای موشکی آمریکا در اوکراین نیز هشدار داد و گفت که این سامانهها میتوانند مناطق مختلف روسیه را هدف قرار دهند. پهپادهای آمریکایی که بر فراز اوکراین به پرواز در میآیند همواره از روسیه جاسوسی میکنند.
اندکی پس از سخنرانی پوتین، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین نیز در تلویزیون ظاهر شد و گفت که اوکراین خواهان صلح است اما اعلام کرد که «ما نمیترسیم» و «هیچ چیزی را به هیچ کس تسلیم نمی کنیم.». او گفت که کییف اکنون نیازمند اقدامات صریح و موثر حمایتی از طرف شرکای بینالمللی است.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟