نامه سرگشاده بوریس تالشنسکی به پزشکیان
بوریس تالشنسکی رییس جمهوری دولت در تبعید تالش در نامهای به مسعود پزشکیان رییس جمهوری اسلامی ایران از او درخواست کرد برای جلوگیری از تضییع حقوق مردم ایرانیتبار و شیعه تالش توسط حکومت باکو مداخله کرده رفع ظلم از آنان را پیگیری کند.
نشست تغیرات اقلیمی سالانه سازمان ملل متحد امسال هم در نزدیکی مرزهای ایران برگزار میشود؛ باکو. جایی که نشست را برای ایران دارای ابعادی متفاوت از ادوار پیشین میکند و به همین دلیل غیر از بحثهای تخصصی مرتبط با آن، نحوه حضور هیات ایران نیز محل بحثهای سیاسی نیز قرار گرفته است. در واقع آنچه کاپ ۲۹ در باکو را متفاوت میکند، شرایط منطقه و البته رابطه راهبردی جمهوری باکو با اسرائیل است.
دو نگاه متفاوت به پیامدهای حمله اسرائیل: ایران پاسخ میدهد یا نه؟
عملیات سوم ایران در راه است؟ آتش جنگ شعله خواهد کشید یا تبدیل به خاکستر میشود؟ این پرسشها بعد از حمله بامداد شنبه اسرائیل به ایران بحثهای بسیاری به پا کرده است. حملهای که هنوز مشخص نیست چه میزان خسارت مادی داشته و در دستیابی به اهداف از پیشتعیینشده موفق بوده یا نه. اما تا اینجا چهار نیروی پدافندی ارتش به شهادت رسیدند که دو نفر از آنها در بندر ماهشهر مشغول خدمت بودند و از محل شهادت دو نفر دیگر هنوز اطلاعاتی منتشر نشده است.
ابوالقاسم دلفی، دیپلمات و کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با فراز تحلیل کرد
بازتاب بیانیه مشترک اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس در ایران از وزیر خارجه تا نمایندگان مجلس گسترده بوده است. عمده واکنشها نیز به ادعای امارات در بیانیه درباره جزایر سه گانه ایران بوده است. «ابوالقاسم دلفی»، دیپلمات پیشین و کارشناس روابط بینالملل توضیح میدهد که امارات چگونه در طول بیش از دو دهه ادعای خود را در سطح بینالمللی مطرح و مورد پذیرش قرار داده است.
قاسم محبعلی، مدیرکل اسبق وزارت خارجه و کارشناس مسائل منطقه در گفتوگو با فراز مطرح کرد:
«قاسم محبعلی»، مدیرکل اسبق خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت خارجه و کارشناس مسائل منطقه در گفتوگو با «فراز» دور منطقهای عراقچی را تحلیل میکند. محبعلی میگوید که سفرهای بیسابقه عراقچی به برخی کشورها مثل اردن و مصر در راستای مسئله مشترک آتشبس و نه روابط دوجانبه قابل بررسی است. در شرایطی که سیدعباس عراقچی وزیر خارجه ایران به تازگی به اردن، مصر و ترکیه رفت و پیش از آن نیز به کشورهای عراق، سوریه، لبنان، عمان، عربستان و قطر سفر کرده بود.
مروری بر تاریخچه روابط ایران و مصر
هواپیمای وزیر خارجه ایران، پس از ۱۲ سال در فرودگاه قاهره فرود آمد و تور دیپلماتیک سیدعباس عراقچی دیشب از اردن به مصر رسید. جایی که بسیاری آن را یکی از مهمترین مقاصد عراقچی برای رایزنیهای برقراری صلح در منطقه میدانند.
در گفتوگو با قاسم محبعلی بررسی شد
عصر روز شنبه هفتم مهرماه، حزبالله لبنان با صدور بیانیهای شهادت «سید حسن نصرالله»، دبیرکل این جنبش در حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی بیروت را تایید کرد. ترور دبیرکل حزبالله لبنان، مدتی پس از ترور «اسماعیل هنیه»، رییس دفتر سیاسی حماس در قلب تهران، بحثها در مورد واکنش احتمالی ایران را پررنگتر میکند.
پزشکیان چه گفت؟ عراقچی چه را تکذیب کرد؟
«در صورت خواست متقابل اسراییلیها، ایران آمادگی کاهش تنشها با اسراییل را دارد». این عنوان رسانه آمریکایی «بلومبرگ» است که عصر روز دوشنبه حاشیههای زیادی در پی داشت و به بهانه اصلی صفآرایی علیه مسعود پزشکیان و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه دولت سیزدهم تبدیل شد. اما اصل ماجرا چه بود؟
سفر نیویورک رئیسان جمهوری ایران همواره با حاشیههایی همراه بودهاست. بحث همراهی اعضای خانواده در این سفر را «محمود احمدی نژاد» پایه گذاری کرد و «ابراهیم رییسی» در آخرین سفر خود به نیویورک این سنت را ادامه داد. صبح روز شنبه مسعود پزشکیان راهی نیویورک شد تا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد شرکت و در این اجلاس، سخرانی سالانه خود را ارائه کند. سفر رییس دولت چهاردهم نیز بی حاشیه نبود.
نامه سرگشاده آخرین سفیر ایران در شوروی به مقام معظم رهبری
ناصر نوبری، آخرین سفیر ایران در شوروی، در نامهای به مقام معظم رهبری، کریدور زنگزور را گشایشی ژئوپلتیک برای روسیه و تنگنایی ژئوپلتیک برای ایران دانسته است. در ادامه این نامه را که به شکل اختصاصی در اختیار «فراز» قرار گرفته، میخوانید.