این ویدیو در فضای مجازی فارسی، به طرز فراگیری به یکی از مدرسههای ایران منسوب شده و کاربران نیز در گروههای خانوادگی و دوستانه، خواستار برخورد سریع و قاطع مسوولان با «معلم سنگدل» شدند. در واقع اما، این ویدیو مربوط به یکی از مدارس شهر «پاتنا» در هندوستان است که برای نخستین بار در سال ۲۰۱۹ در فضای مجازی منتشر شد.
این دانش آموز پنج ساله، پس از این اتفاق، برای مداوا به بیمارستان منتقل شد. گزارشها در سایتهای محلی هندوستان حاکی از آن است که این حادثه در منطقه «داناروآ» در پاتنا رخ داده بود. این ویدیوی نشان میدهد که معلم یک مرکز مربیگری، به طرز بیرحمانهای تکه چوبی را بر تن پسر بچه ۵ ساله میکوبد و زمانی که چوب به دو نیم تقسیم میشود، معلم با مشت و لگد به جان او میافتد.
این ویدیو در روزهای اخیر، به قدری در فضای مجازی ایران دست به دست شد که مسوول پلیس فتا را نیز به واکنش واداشت. سرهنگ «رامین پاشایی»، معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا با اشاره به اینکه طی چند روز اخیر، کلیپ تصویری دردناکی مبنی بر «کتک زدن وحشیانه یک کودک» در فضای مجازی منتشر شد گفت : «این کلیپ مربوط به کشور ایران نیست. با توجه به نسبت دادن کلیپ مذکور به کشور ایران، شاهد حجم وسیعی از واکنشهای همدردی و پیگیری از سوی اصحاب رسانه بودیم که در این خصوص ضمن بررسیهای اولیه مشخص شد این کلیپ، برای اولین بار در سال ۲۰۱۹ در فضای مجازی منتشر شده و مربوط به کشور هندوستان است.»
این اولین بار نیست که اخباری از این دست، در شبکههای اجتماعی منتشر میشود. برای آشنایی بیشتر با نحوه مواجهه با «فیکنیوز»ها گزارش زیر را بخوانید:
با فیک نیوزها در گروه های خانوادگی چه کنیم؟
ترکیبی از این قواعد، میتواند شما را به قضاوتی درست برساند. اگر با بهکارگیری تمام این موارد، شک شما به صحت محتوای خبر برطرف نشد، «عدم انتشار مجدد و جلوگیری از بازنشر بیشتر خبر در فضای مجازی» حداقل کاری است که از دستتان برمیآید. این اخبار، بیشتر با جملات کوبنده و آرمانگرایانه، شروع یا تمام میشوند: «ایرانی نیستی اگر استوری نکنی! اگر خون آریایی توی رگهاته بازنشر کن! بیغیرتی اگر همه جا نفرستی!»
چشمانتان را ببندید، موسیقی مورد علاقهتان را پخش کنید، جرعهای چای بنوشید و با خیال راحت از این جملات بگذرید. بازنشر اطلاعاتی که خودتان نیز به صحت آن مشکوکید، شما را تنها به عضوی از زنجیره بیانتهای فیکنیوز تبدیل میکند.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟
لطف کنید افشا کنید