ماجرا از استان البرز و شهر کرج آغاز شد، تعداد افرادی که از روزهای پایانی خرداد به جهت مسمومیت ناشی از مصرف مشروبات الکلی حاوی متانول به بیمارستانهای کرج مراجعه کردهاند ۱۹۱ نفر است که با توجه به فوت دونفر دیگر، تاکنون تعداد ۱۷ نفر فوت شدهاند.
در روزهای اخیر اخباری مبنی بر مسمومیت الکلی افراد در شهرهای مختف به گوش میرسد و این آمار روز به روز در حال افزایش است و بعد از استانهای البرز، هرمزگان، کردستان اکنون به تهران رسیده است.
دلایل مختلفی برای شیوع این نوع از مسمومیت در کشور گفته شده است اما به نظر می رسد که یک نوع اعتماد سازی و سواستفاده از برخی برندهای خاص و معروف، عمده ترین دلایل این اپیدمی باشد. اخیرا عکسی از چند بطری مشروب با برچسب «میکده کاشان تحت لیسانس استامبر بلغارستان» یا« بیدستان» در شبکه های اجتماعی دست به دست میشود که یک غافلگیری عجیب به حساب میآید.
جمله «فقط جهت مصارف اقلیتهای مذهبی» که بر روی این بطریها نقش بسته است به برخی این امکان را داد که به شایعه سازی روی آورند و از بازشدن راه های واردات قانونی و محدود مشروبات الکلی به کشور سخن بگویند و داستان پردازی کنند.
نکته جالب آنکه اینکه در دوران صفویه و قاجار، معروفترین و گران ترین شراب های کشور در شیراز و کاشان تولید می شد و به نظر میرسد که این موضع دستاویزی دردست سوداگران فروش مشربات الکلی برای جلب اعتماد مشتریان خود شده است.
این در حالی است که شرکت ایبی استامبراس (stumbras) یکی از قدیمیترین و بزرگترین تولیدکننده نوشیدنیهای الکلی قوی در کاوناس، لیتوانی است. این شرکت در سال ۱۹۰۶ فعالیت خود را آغاز کرد. این کشور همچنین بزرگترین صادرکننده مشروبات الکلی قوی و یکی از بزرگترین مالیات دهندگان در لیتوانی است. معروفترین مارکهای این شرکت عبارتند از ودکا لیتوانیایی، ۹۹۹ (تلخ)، گلوریا (براندی)، استومبرو استارکا (تلخ)، کروپنیکاس (لیکلور) و پوئما (لیکور).
بررسی خبرنگار فراز نشان می دهد که این شرکت هیچ ربطی به بلغارستان ندارد و در سایت این شرکت نیز هیچ اشاره ای به محصولاتی مانند میکده کاشان یا بیدستان نشده نکته جالب آنکه استفاده از شیشه های خاص و شکیل و بسته بندی نفیس از خصوصیات این برند تولید الکل بوده و تصویر منتشر شده هیچ منافاتی با این شرکت ندارد.
همچنین قیمت درج شده بر روی این برند نیز با لیست قیمتهای محصولات تولیدی شباهتی ندارد، ارزانترین محصولات تولیدی استامبراس شامل بطری های نیم لیتری است که قیمت آنها از ۲۴ دلار شروع می شود، به عبارتی با توجه به قیمت دلار در ایران هر شیشه نیم لیتری باید بیش از ۱.۵ میلیون تومان بدون احتساب هزینه های جابجایی و قاچاق باشد که به هیچ عنوان با قیمت روی شیشه همخوانی ندارد.
بنابراین شکی در تقلبی بودن این نوع محصولات وجود ندارد و از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران مجوز ورود هیچ نوع مشروبات الکی را برای اقلیت های مذهبی یا هتل ها و مراکز توریستی صادر نکرده است.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟