جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ 22 November 2024
شنبه ۲۴ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۳
کد خبر: ۶۳۸۸۴
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در گفتگو با فراز:

بودجه بیمارستانی کافی نیست، کشور به مشکل می‌خورد

بودجه بیمارستانی کافی نیست، کشور به مشکل می‌خورد
کمبود دارو و تجهیزات پزشکی سال‌ها است که به یکی از بحران های جدی حوزه بهداشت و درمان ایران تبدیل شده اما در یکسال گذشته بحران شدیدتر شده است. عدم پیگیری و سیاست گذاری صحیح وزارت بهداشت در تامین ذخایر استراتژیک، فاجعه کمبود تجهیزات و ملزومات پزشکی را کاملا آشکار نموده و هشدار متخصصین و روسای هیات ها و انجمن های علمی سلامت محور، گوش شنوایی ندارد. در بسیاری از کالاهای قلبی و عروقی، ارتوپدی، چشم پزشکی، جراحی عمومی و ترمیمی دچار کمبود جدی و خطرناک هستیم. اگر این مساله بر همین منوال با بی اعتنایی دولتمردان و سیاستگذران مواجه شود باید منتظر سونامی در حوزه سلامت وبهداشت باشیم.

حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس دلیل افزایش هزینه‌های بیمارستان‌ها در تامین تجهیزات پزشکی و همچنین ورشکستگی برخی بیمارستان‌های دولتی را کاهش بودجه اختصاص یافته از سوی دولت به این حوزه دانست و گفت برای این موضوع جلسات متعدد در جریان است تا شاید بتوان راهکار اجرایی برای حل آن توسط دولت ارائه شود.

 

شهریاری همچنین گفت: بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بیمارستان‌ها با مشکل تامین تجهیزات روبرو شده‌اند و بیمه‌ها نیز توان حمایت کافی برای پوشش این بخش را ندارند. برای مثال تجهیزات سنگینی که در گذشته با ۵ میلیارد تومان خریداری می‌شد امروز باید با ۷۰ میلیارد خریداری شود، به همین دلیل ما در این زمینه با مشکلات بسیار جدی روبرو خواهیم شد.

 

او ادامه داد: ما این موضوع را در مجلس پیگیری کرده‌ایم و با مسئولین در تماس هستیم تا یک راه حل جدی برای این مشکل ارائه شود چرا که در غیر این صورت اگر نتوانیم در تجهیزات پزشکی به‌روز باشیم جایگاه پزشکی ما در دنیا با افت شدید روبرو خواهد شد.

 

رئییس کمیسیون بهداشت مجلس یادآوری کرد: در حال حاضر ایران در زمینه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی جزء کشورهای پیشرفته به حساب می‌آید اما اگر نتوانیم در تجهیزات پیشرفته پزشکی با تکنولوژی های روز دنیا حرکت کنیم در سال‌های  آینده عملا این جایگاه را از دست خواهیم داد.

 

نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی گفت: در سال گذشته که ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شد قرار شد که دولت ما به التفاوت این رقم با ارز نیمایی که در حال حاضر ۲۸۵۰۰ تومان است یا «ارز تالار دوم» که در حال حاضر ۴۱ هزار تومان است را به بانک مرکزی پرداخت کند. در حال حاضر هم این کار در حال انجام است و به نظر ما برای تامین تجهیزات نیز باید دولت تعهد پرداخت این مابه التفاوت را اجرایی کند تا مشکل برطرف شود. ما در مجلس پیگیر این هستیم تا دولت موظف به پرداخت این مابه التفاوت شود اما دولت در تامین این ارقام هم باید محاسبات خود را داشته باشد.

 

شهریاری تاکید داشت: به نظر ما ۶۹ هزار میلیارد تومانی که برای امسال در این حوزه از سوی دولت تخصیص یافته است کافی نیست. متاسفانه در مجلس ما نتوانستیم این رقم را افزایش دهیم چرا که در سال گذشته توصیه‌هایی وجود داشت که سقف بودجه دولت را در مجلس افزایش ندهیم. در آن زمان بر اساس محاسبات ما حداقل پول مورد نیاز برای تخصیص دارو و تجهیزات بیمارستان ها رقمی بالغ بر ۱۰۵ هزار میلیارد تومان بود. شاید دولت مجبور شود با ارائه یک متمم یا راهکارهای دیگری بتواند این مشکل را برطرف کند در غیر این صورت مشکلات بسیار زیادی برای حوزه درمان بوجود خواهد آمد.

 

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

دادگاه لاهه حکم جلب صادر کرد | نتانیاهو بازداشت می‌شود؟!

چقدر از قطعی برق به خاطر استخراج بیت‌کوین است؟

جزئیات دیدار رئیس جمهور با وزیر خارجه سوریه | پزشکیان: ایران دست از حمایت از دوستان خود برنخواهد داشت

برنامه سپاه تا ۴ سال آینده رسیدن به مدار ۳۶هزار کیلومتری زمین است

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید

توصیه می‌کنم کشورهای اروپایی از فرصت گفتگویی که دولت چهاردهم ایجاد کرده، استفاده کنند

گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس

اوکراین برای نخستین بار با موشک دوربرد بریتانیایی «سایه طوفان» خاک روسیه را هدف قرار داد

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس غزه را وتو کرد

شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله بر اساس ۲ مسیر میدان و مذاکره عمل می‌کند

رهبری شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم

مین‌گذاری بایدن سر راه ترامپ در اوکراین

گیر رسایی به ظریف، پچ‌پچ افزایش قیمت انرژی و تجمع معلمان در بهارستان

کلینیک ترک بی‌حجابی به کجا رسید

پیشنهاد سردبیر
زندگی