خبر ایجاد مشکل برای تجار ایرانی در سفارت چین و عدم برخی همکاریها از سوی سفارت، دوباره نگاههای منفی نسبت به این کشور را پررنگ کرد. چینیها به طور کلی در شرایط تحریمی درگیر نگاههای منفی بسیاری از سوی ایرانیان هستند و رفتار آنها طی سالهای اخیر نیز به این نگاه دامن زده است.
مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین، درباره چالشهای تجار ایرانی در سفارت چین به «فراز» گفت: «کارهای مالی تجار به سفارت ربطی ندارد و تنها صدور روادید به سفارت ربط دارد که همه به طور یکسان مراجعه میکنند؛ شاید صفها طولانی شده است و اختلالاتی در حوزه وجود ندارد. شما به هر سفارتی بخواهید بروید برای اخذ روادید یک شرایطی وجود دارد که آسانترین آن در سفارت چین است. آنچه باعث نارضایتی میشود مدت زمان انتظار است که آن هم از هفته گذشته تاکنون نوبت دهی را برداشتهاند و افراد باید به صف بروند».
وی در ادامه درباره مشکلات مالی تجار در کار اقتصادی با چین اشاره کرد: «شما باید این نکته را در نظر بگیرید که روابط ما با تمام دنیا در حوزه بانکی تحت تاثیر تحریم است و ربطی به دولت ها ندارد. بانک ها یک سری بنگاه هستند و هزینه ریسک تحریم را تقبل نمیکنند؛ اما شما این را بدانید که نزدیک ۴۰ میلیارد دلار با چین خرید و فروش داریم که امسال هم رشد داشتهایم در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال قبل بیش از ۲۵ درصد رشد مبادله با چین داریم. البته اگر نفت را حساب کنیم خیلی بیشتر از این اعداد به دست میآید».
حریری در رابطه با علت نگاه منفی به تجارت با چین گفت: «نگاه منفی به چین در تمام دنیا وجود دارد، دنیا درگیر یک سری تغییر و تحول است از جمله بحث ابرقدرتها که در قرن ۲۱ اعمال نمیشود و به جهان چند قطبی میرسیم. قدرت مسلط غرب به سرکردگی آمریکا سالانه میلیاردها دلار هزینه می کند که نگاه منفی نسبت به چین ایجاد شود. جو منفی به طور کلی علیه چین وجود دارد. در داخل هم به دلیل تحریم قادر به بیان این موضوع که با چین چه همکاریهای شایستهای انجام میدهیم را نداریم. هر کدام این مسائل را بیان کنیم، تحریم کننده آن راهها را میبندد. الان بیش از ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی ما به چین است در حالیکه همه فکر میکنند ما فقط نفت به چین میدهیم. ما بیش از یک میلیون بشکه صادر میکنیم که عموما هم به چین میرود».
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟