متن جوابیه به شرح زیر است:
روزنامه «کیهان» در شماره ۲۳۴۱۹ که ۲۴ مهرماه منتشر شده است مطلبی باعنوان «یک خبر و یک سؤال مسئولان امنیتی حتماً بخوانند» منتشر کرده است. در این متن به طرح مسائلی غیرمستند و بیپایه درباره خبر منتشرشده در روزنامه اینترنتی «فراز» درباره شادروان داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر پرداخته شده که حاوی مطالبی خلاف واقع است. بر اساس ماده ۲۳ قانون مطبوعات جوابیهای برای انتشار در اختیار آن روزنامه قرار خواهد گرفت. «فراز» امیدوار است «کیهان» به قانون تمکین کرده و نسبت به انتشار جوابیه اقدام کند.
این جوابیه از دو جنبه اهمیت دارد: نخست آنکه نشان میدهد روزنامهای چون کیهان تا چهاندازه در طرح مطالب خود، غیردقیق و برخلاف اصول حرفهای روزنامهنگاری عمل میکند و دوم آنکه بار دیگر، ابهامها درباره خبرهای منتشرشده در فراز درباره شادروان مهرجویی و همسرش را روشن میکند.
۱.اصلیترین اتهام بیپایهای که در گزارش کیهان به «فراز» نسبت داده شده، انتشار مطلبی از صفحه اینستاگرام همسر داریوش مهرجویی است که در بهمن ماه سال گذشته نوشته شده است. نکته اولی که نویسنده روزنامه کیهان از آن غافل مانده این است که «فراز» منبع نخست این اسکرینشاتها از صفحه اینستاگرام مرحوم محمدیفر نبوده است. غفلت دوم کیهان اما مهمتر است. در گزارش فراز هیچ اشاره یا استنادی به مطلب بهمن ماه سال گذشته مرحوم محمدیفر نشده بلکه تنها به دلیل اثبات اخذ شدن مطلب مربوط به پانزده مهرماه سال جاری از صفحه خصوصی مرحومه محمدیفر در گزارش منتشر شده است. این مطلب، پانزدهم مهرماه یعنی هفت روز قبل از قتل شادروان مهرجویی و همسرش در صفحه مرحومه محمدیفر منتشر شده است اما خبر به دلیل شخصی بودن صفحه او چند روز بعد مورد توجه رسانههای داخلی قرار گرفته است. «فراز» نیز گزارش این خبر را ساعت ۱۸ و ۱۱ دقیقه شنبه منتشر کرده است. پس مبنای گزارش فراز نه مطلب ۹ ماه پیش خانم محمدیفر بلکه خبر هفت روز پیش از قتل او درباره تهدید شدن از سوی فردی «بیگانه» که «لهجه ایرانی» نداشته با چاقو بوده است. موضوعی که نشان میدهد پایه شبهاستدلال روزنامه کیهان درباره خبر فراز، از اساس غلط است.
۲.روزنامه کیهان برای شبهاستدلالهای بیپایه خود در مطلب علیه فراز، از میان تیتر «این دو رسانه از کجا خبر داشتند؟!» استفاده کرده است. آیا بازنشر خبری فراگیر و ارائه گزارشی از آن به معنی خبر داشتن از جنایتی هولناک است؟ این اتهام به روزنامه اینترنتی «فراز» و روزنامه «اعتماد» چه مبنایی دارد که نویسنده مطلب به نهادهای امنیتی هم توصیه کرده آن را بخوانند؟ بر این مبنای عجیب، آیا میتوان گفت همه رسانههایی که خبر تهدید و حمله به خانه داریوش مهرجویی را پیش از قتل منتشر کردند، از جنایتی که پس از آن رخ داد با خبر بودند؟
۳.«فراز» در خبر تهدید شدن مرحومه محمدیفر از تیتر «تلاش مهاجر افغانی برای زورگیری از همسر داریوش مهرجویی» استفاده کرده است. موضوعی که برای کیهان محل سؤال و اتهامی دیگر بوده است. خانم محمدیفر در روایت خود، به لهجه غیرایرانی تهدیدکنندهاش اشاره کرده و «فراز» با پیگیری از نزدیکان و اطرافیان او به افغان بودن تهدیدکننده پی برده است. ایکاش نویسندگان کیهان نیز اگر داعیه خبرنگاری دارند گاهی از پشت میز و اکانتهای پرتعداد در شبکههای اجتماعی خود بیرون میآمدند تا واقعیت اتفاقها و حقیقت اخبار در صحنه برایشان روشن شود. سؤال دیگر اینجاست که آیا در منطقه «مشکین آباد» کرج و شهرک «صفادشت شمالی»، مهاجر فرانسوی، انگلیسی یا مثلا اهل کامبوج زندگی میکند که فارسی صحبت کند اما لهجهای غیرایرانی داشته باشد؟!
۴.فراز، منبع خبر تهدید خانم محمدیفر و خبر قتل کارگردان فقید و همسرش نبوده است. رسانههای متعددی خبر تهدید و حمله به خانه داریوش مهرجویی را منتشر کردند. روزنامه اعتماد حتی با مرحومه محمدیفر درباره این تهدید پیش از قتل مصاحبهای انجام داده که فایل صوتی آن نیز موجود است و مطالب منتشرشده خود را تایید میکند و گلایههایی نیز درباره مسائلی که در مطلب خود نیز به آن اشاره کرده دارد. گویا روزنامه کیهان حتی به مطالب دیگر روزنامهها توجهی ندارد که در نوشته خود مطالب منتشر شده در رسانهها را «منتسب» به همسر داریوش مهرجویی دانسته و در واقع به آن شبهه وارد کرده است. خبر قتل نیز در آخرین ساعات روز شنبه از سوی رسانههای رسمی داخلی منتشر شد و اتفاقا از نخستین رسانههای رسمی که این خبر را منتشر کرد صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران بود. بنابراین «فراز» در هیچ از این دو خبر منبع نبوده است.
۵.لازم به ذکر است که روزنامه اینترنتی «فراز» تاکنون هیچگونه خبری مبنی بر هویت و ملیت قاتل یا قاتلان شادروان مهرجویی و همسرش منتشر نکرده است. چرا که پیداکردن جانیان این فاجعه به عهده نیروی انتظامی کل کشور است و نهادهای قضائی و امنیتی درباره آن ظهارنظر خواهند کرد. خبرنگاران فراز، فقط در شب حادثه، در کنار دیگر خبرنگاران در صحنه این جنایت حاضر شده و اطلاعات رسمی آن را به صورت دست اول منتشر کردند.
۶. در پایان خاطرنشان میکند مسئولان «فراز» به دعوت مقامات قضائی در مرجع ذیصلاح حاضر شده و توضیحات و مستندات خود را مبنی بر اینکه پست اینستاگرامی مرحومه وحیده محمدیفر همسر شادروان داریوش مهرجویی، که مبنای نوشته شدن گزارش قرار گرفته بود به تاریخ ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲ تعلق دارد، ارائه دادند و مسئولان محترم نیز از این توضیحات و مستندات قانع شدند. لذا اثبات گردید ادعای کیهان مبنی بر اینکه آن پست اینستاگرامی مربوط به سال گذشته است کذب و نشات گرفته از برخی شایعات بیمبنا در فضای مجازی است.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟