اطلاعات کمی از امیرحسین شریفیان وجود دارد. یک برنامهی یوتیوبی به نام «پشت پرده» اما اخیرا با شخصی گفتوگو کرده که مدعی است، امیرحسین شریفیان است. شخصی که در این گفتوگو مدعی است، «امیر حسین شریفیان»، مالک کوروش کمپانی است، میگوید جوانی ۲۷ ساله است که به مدت ۶ سال در حوزه موبایل فعالیت داشته و به مدت ۱ سال و دوماه آیفون ارزان به مردم فروختهاست. همچنین او مدعی شده که کوروش کمپانی کلاهبرداری نکرده و «دشمنان، رقیبان و مردم»، شرایط کنونی را برای این کمپانی ایجاد کردهاند. امیرحسن شریفیان رقم کلاهبرداری ۲ هزار میلیاردی را قبول ندارد و میگوید مردم تنها ۱۵۰ میلیارد تومان از این شرکت طلب دارند. او به موضوع توقیف اموال خود اشاره دارد و میگوید حدود ۱۲۰ میلیارد از اموال او در ایران مصادره شده است. همچنین بر اساس ادعای مالک کوروش کمپانی، پدر او در ایران دستگیر شده که هیچ ارتباطی با فعالیتهای این مجموعه ندارد. او در این مصاحبه مردم را مقصر شرایط کنونی میداند و میگوید آنها با ایجاد شلوغی دردسرهای زیادی را ایجاد کرده اند.
این شرکت ادعا داشته است که آیفون ۱۳ با حافظه ۱۲۸ گیگابایت را با قیمت ۲۰ میلیون تومان به دست خریداران میرساند. این در حالی است که در سایت اپل قیمت این مدل از گوشیهای آیفون تا ۶۰۰ دلار درج شده است.
بر اساس سندی منتسب به امور مالی کوروش کمپانی که در فضای مجازی منتشر شده، بیش از ۲ هزار میلیارد تومان در حساب مالک این شرکت بودهاست. اگر فرض کنیم همه متقاضیهای این شرکت، آیفون ۱۳ با حافظه ۱۲۸ گیگابایتی خریداری کرده باشند، با یک حساب و کتاب ساده میبینیم که تعداد خریداران دستکم حدود صد هزار نفر است.
علیرضا بیرانوند، هادی چوپان، محسن افشانی، الهام حمیدی، الهام پاوهنژاد، مریم مؤمن، هادی ساعی، یوسف تیموری، محسن ابراهیمزاده، اکبر عبدی، منوچهر هادی، شهربانو الهه و سهیلا منصوریان، یوسف صیادی، رضا شفیعیجم وسید جواد هاشمی و ...؛ این نامهای تقریبا آشنا نام کسانی است که با استفاده از شهرت خود برای کوروش کمپانی تبلیغ کرده اند. در حالی که عمده رسانهها به لیست سلبریتیهای تبلیغکننده این کمپانی پرداختهاند، اما رسانههای کمی از خبرگزاری برنا نام بردهاند. این خبرگزاری که منتسب به دولت است در روزگاری برای کوروش کمپانی اینگونه تبلیغ کردهاست؛ کوروش کمپانی به صورت کاملا قانونی هموطنان را صاحب گوشی آیفون کرده است. در این شرایط گروهی از مالباختگان در راه خرید آیفون، صفحاتی را در فضای مجازی علیه این چهرهها راهاندازی کردهاند. آنها نیز ساکت ننشسته و واکنشهایی از جنس «فریب خوردهایم» یا «به ما ربطی ندارد» نشان دادهاند.
در همین راستا نیز رئیس پلیس امنیت اقتصادی گفته است که به اتهامات افرادی مشهوری که به تبلیغ کوروش کمپانی پرداختهاند رسیدگی خواهد شد. سردار حسین رحیمی با اشاره به اینکه در پی تبلیغات خارج از ضوابط و پایینتر از قیمت بازار شرکتی با عنوان «کوروش کمپانی» برای فروش گوشی تلفن همراه، مراتب در دستور کارآگاهان پلیس امنیت اقتصادی قرار داده شد، افزود: «با بررسیهای صورت گرفته مشخص شد که اعضای این شرکت با تبلیغات گسترده و سوءاستفاده از برخی چهرههای شناخته شده (سلبریتیها) با تبلیغ فروش گوشی تلفن همراه به قیمت پایین با دریافت مبالغی با وعده تحویل ۴۵ روزه اقدام به ثبت نام از شهروندان کرده اند. رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با اشاره به اینکه متهم اصلی این پرونده قبل از تشکیل پرونده متواری شده است، عنوان کرد: با اقدامات صورت گرفته یکی از اعضای اصلی این شرکت بازداشت و دو نفر دیگر تحت تعقیب میباشند و با هماهنگی دستگاه قضایی تمام اموال متهم اصلی پرونده توقیف شد. رحیمی با اشاره به اینکه متاسفانه در جریان فعالیت این شرکت برخی افراد سرشناس و شناخته شده اقدام به تبلیغ برای این شرکت کرده اند که به اتهامات آنان هم رسیدگی خواهد شد، بیان داشت: افرادی که اقدام به ثبت نام گوشی از این شرکت کرده اند با به همراه داشتن مدارک و مستندات خود به منظور تشکیل پرونده و انجام اقدامات بعدی پلیس امنیت اقتصادی فراجا واقع در ابتدای مرزداران مراجعه کنند.
در این میان همه به دنبال مقصر این کلاهبرداری هستند. عدهای سلبریتیهای تبلیغکننده را مقصر میدانند و برخی به نقش نهاد ناظر اشاره میکنند، اما در این میان جلال رشیدی کوچی نماینده مجلس طی ویدئویی در واکنش به کلاهبرداری میلیاردی کوروش کمپانی گفت: «مقصر اصلی کسانی هستند که واردات آیفون رو ممنوع کردند! این دولتها هستند که با تصمیمات غلط وغیر کارشناسى ایجاد فرصت برای فسادهای این چنینی میکنند». در این میان، عدهای به نقش نهادها و سازمانهای دیگری که در اعتمادزایی برای کوروش کمپانی موثر بوده نیز اشاره کردهاند. برای مثال، کاربری با نام «محمد کشوری» در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «لطفا به اتهام شهرداری و وزارت ارشاد که مکان و مجوز بیلبورد شهری دادند هم رسیدگی شود.»
کوروش کمپانی همچنان در صدر هشتگهای پلتفرم ایکس (توییتر سابق) است و کاربران این بستر با استفاده از این هشتگ در حال نشان دادن واکنشهای خود به موضوع این کلاهبرداری هستند. در بستر تلگرام نیز گروههای زیادی با نام «مالباختگان کوروش کمپانی» شکل گرفته است و در این گروهها بحثهای زیادی در حال شکلگیری است. مالباختگان با استیصال زیادی با یکدیگر گفتگو میکنند تا به راه حلی برای پیگیری مطالبات خود برسند. در این میان هر چند وقت یکبار افرادی با سرزنش خریداران آنها را خشمگین میسازدند و واکنش آنها را برمیانگیزند. اما بحث اینستاگرام که یکی از اصلیترین بسترهای تبلیغاتی این شرکت بوده داستان دیگری است. خبرنگار فراز برای آشنایی با ابعاد این مسئله به صفحه این کمپانی مراجعه کرده است. صفحه اینستاگرام کوروش کمپانی قفل است و برای دیدن پستهای این صفحه باید درخواست داد. در کمال تعجب درخواست خبرنگار فراز توسط ادمین این صفحه پذیرفته شد و هم اکنون این صفحه برای ما نیز مانند یک میلیون دنبالکننده دیگر قابل رویت است. عمده پستهای این صفحه مربوط به امکانات گوشیهای آیفون و تعمیرات آن است و هم اکنون امکان نظر گذاشتن در زیر پستها و دیدن سایر نظرات وجود ندارد.
این اولین بار نیست که چنین کلاهبرداریهایی رخ میدهد و قطعا آخرین بار نیز نیست. در روزهای اخیر پس از فرار مدیر کوروش کمپانی، دفتر موبایل موسوی که به شیوهای مشابه گوشی آیفون میفروشد و از قضا اسپانسر باشگاه استقلال تهران نیز شدهاست، با تجمع مردم مواجه شد. گروهی از مردم در شبکههای اجتماعی این مجموعه نسبت به عدم تحویل موبایلهایشان همچون کوروش کمپانی در موعد مقرر اعتراض کردند.
در این میان، ویدئوهای منتشر شده در فضای مجازی نشان میدهد که تجمع گسترده مالباختگان کوروشکمپانی همچنان ادامه دارد.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟