طحان نظیف البته اضافه کرده که «تا کنون نیز هیچکس به صرف وضعیت خانواده رد صلاحیت نشده است.» این در حالی است که در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ خبرگزاری فارس وابسته به نهادهای خاص نوشته بود که «یکی از دلایل تاخیر در بررسی صلاحیت نامزدها، بحث و بررسی وضعیت اقامت فرزند یکی از کاندیداهای مشهور در آمریکا از نظر اقامت و تابعیت است.» پس از رد صلاحیت علی لاریجانی نیز بسیاری از چهرههای نزدیک به او از جمله علی مطهری به طور وضعیت فاطمه لاریجانی را شرح دادند و از او دفاع کردند. این یعنی دلیل رد صلاحیت لاریجانی به دلیل حضور دختر او در آمریکا بوده است.
پاسخ سخنگوی شورای نگهبان از دو جهت قابل بررسی است. نخست اینکه ممکن است مقصود از «شرایط هر انتخابات» تفاوت انتخابات ریاست جمهوری با انتخابات مجلس باشد. یعنی صلاحیت لاریجانی به این دلیل که نامزد انتخابات ریاست جمهوری بوده، رد شده است. البته که پس از آن نیز بارها از سوی نزدیکان او تاکید شد که فاطمه لاریجانی به همراه همسرش در آمریکا در حال تحصیل است و ویزای کار دارد و به ایران بازخواهد گشت. با استدلال شورای نگهبان محمدباقر قالیباف نیز اگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری میشد باید صلاحیت او به دلیل تحصیل پسرش در استرالیا و درخواست اقامت دائم او در کانادا رد میشد، اما او نامزد انتخابات مجلس بوده است. حال سوال اینجاست که در انتخابات سال ۹۶ چگونه صلاحیت قالیباف تایید شد؟ مگر او در آن انتخابات نامزد ریاست جمهور نبود و مگر در همان زمان پسر او اسحاق مشغول در تحصیل در استرالیا نبود؟ به نوشته صراطنیوز در ۱۵ اردیبهشت ۹۶ اسحاق قالیباف در استرالیا مشغول تحصیل بوده است. در آستانه انتخابات مجلس دوازدهم نیز اسنادی منتشرشد که نشان میداد پسر قالیباف درخواست ویزای دائم کانادا را داده است. هرچند که به گفته مقامات دولت کانادا این درخواست به تازگی رد شده است.
رویکرد شورای نگهبان تاکنون مورد انتقاد برخی چهرهها و نمایندههای ادوار مجلس نیز قرار گرفته است. محسن کوهکن نماینده اصولگرای ادوار مجلس گفته که «بله امکان دارد بنده هم انتقاداتی داشته باشم و به شورای نگهبان بگویم شما در مورد ردصلاحیت لاریجانی گفتید که فرزندان او در خارج از کشور هستند و شورای عالی امنیت ملی هم تصویب کرده که اقوام درجه یک خارج از کشور نباشند، اما همین اتفاق در مورد قالیباف هم افتاد به این ترتیب که دختر لاریجانی و دامادش در خارج از کشور بودند، اما قالیباف پسرش به دنبال مهاجرت بود.» با این همه قالیباف در انتخابات مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شده و با کمتر از ۵۰۰ هزار رای به عنوان نفر چهارم به مجلس راه یافته داست. با وجود چند دستگی شدید در میان اصولگرایان و مخالفت تازه نفسهای انقلابی با ریاست احتمالی قالیباف او عزم خود را با لابیها گسترده برای آینده جزم کرده است. گفته میشود که قالیباف پیش از آغاز کار مجلس با منتخبان شهرستانها تماس تلفنی برقرار کرده و با آنها دیدارهایی داشته است تا بتواند پایگاه رای خود را در مجلس دوازدهم پیش از افتتاح آن تضمین کند. با این حال زمزمههایی درباره رد اعتبارنامه او به دلیل وضعیت فرزندانش در گعدههای اصولگرایان شنیده میشود. اکنون باید منتظر ماند و دید که این چند دستگیها به کجا میرسد و قالیباف چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟