مشکلات فنی و ایمنی هواپیماهای بوئینگ این شرکت را با بحران تازه مواجه کرده است.
سلسله مشکلات ایمنی و فنی در هواپیماهای بوئینگ همچنان ادامه دارد و این بار، فرود اضطراری پرواز شماره ۴۳۳ در مدفورد بار دیگر این شرکت را در شرایط بحرانی قرار داده است.
بررسیها نشان میدهد که یکی از قطعات بدنه متصل به بال هواپیمای بوئینگ ۷۳۷-۸۰۰ شرکت یونایتد ایرلاینز، روز جمعه حین پرواز از سانفرانسیسکو از آن جدا شده و این هواپیما در مِدفورد ایالت اورگان فرود آمده است.
این هواپیما که ۲۵ سال قدمت داشته با ۱۳۹ سرنشین و ۶ خدمه، هیچ گونه هشداری در خصوص فرود اضطراری اعلام نکرده، چرا که به گفته شرکت هواپیماسازی بوئینگ، هیچ آسیبی در طول پرواز رویت نشده بود.
این حادثه در شرایطی رخ میدهد که در حدود دو ماه پیش نیز، در خروجی یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ مکس خطوط هوایی آلاسکا نیز حین پرواز از آن جدا شده و این هواپیما با ۱۷۷ سرنشین مجبور به فرود اضطراری شده بود.
بررسیهای تیم فنی پس از فرود اضطراری آن هواپیما که از فرودگاه بینالمللی پورتلند در ایالت اورِگان برخاسته بود حاکی از این بود که تعدادی از قطعات و پیچ و مهرهها، سفت بسته نشدهاند.
شرکت هوایی یونایتد، نیز اعلام کرد که در بررسیهای اولیه تکنسینهای این شرکت، پیچهایی پیدا شدهاند که بر روی پانلهای خروجی سفت نشده بودند.
پیش از این در روز دوشنبه نیز یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۸۷ دریملاینر در مسیر خود از سیدنی استرالیا به اوکلند نیوزلند دچار سانحه شده بود. به گزارش رسانههای نیوزلندی، در جریان این حادثه، تعدادی از مسافران به سقف کابین هواپیما پرتاب شدند که به مجروح شدن ۵۰ نفر انجامید که سیزده نفر از آنها به بیمارستان اوکلند منتقل شدند.
شرکت هواپیمایی لاتام ایرلاینز شیلی با انشار بیانیهای این حادثه را "یک اتفاق فنی غیرمترقبه در طول پرواز" خواند که سبب تکانهای شدید در هواپیما شده است، اما توضیحات بیشتری درباره دلیل این حادثه ارائه نداد.
شرکت هواپیماسازی بوئینگ طی سالهای اخیر با سلسله مشکلات ایمنی و فنی متعددی مواجه شده است. از جمله این سوانح میتوان به سقوط مرگبار Lion Air اندونزی در سال ۲۰۱۸ و همچنین حادثه هواپیمایی اتیوپی در سال ۲۰۱۹ اشاره کرد.
بحران جدید در شرکت هواپیماسازی بوئینگ در شرایطی پیش آمده است که روز شنبه ۹ مارس (۱۹ اسفند)، پیکر بیجان جان بارنت، یکی از مدیران داخلی سابق این شرکت که پیشتر در خصوص استانداردهای کیفی بوئینگ دست به افشاگری زده بود، در کارولینای جنوبی پیدا شد.
مقامات پلیس آمریکا اعلام کردند که مرگ این مرد ۶۲ ساله در روز ۹ مارس در اثر "خودکشی" بوده است و تحقیقات پلیس در این زمینه همچنان ادامه دارد.
بارنت که در سال ۲۰۱۷ پس از ۳۲ سال کار در شرکت بوئینگ بازنشسته شده بود، از سال ۲۰۱۰ مدیر کنترل کیفی کارخانه چارلستون شمالی بود که بوئینگ ۷۸۷ دریملاینر در آن تولید میشود.
هواپیمای بوئینگ ۷۸۷ دریملاینر از جمله هواپیماهای مدرن بوئینگ محسوب میشود که اغلب در پروازهای طولانی به کار گرفته میشود.
جان بارنت در سال ۲۰۱۹ اعلام کرده بود که کارکنان خط تولید این شرکت، تحت فشار کاری، عامدانه قطعات فاقد استاندارد را در این هواپیما نصب کردهاند. بارنت همچنین گفته بود که در سیستم اکسیژن این هواپیما مشکلاتی جدی وجود دارد و ۲۵ درصد از ماسکهای اکسیژن در این هواپیما، در شرایط اضطراری کار نخواهند کرد.
او با اشاره به این که "فرایند مونتاژ شتابزده"، ایمنی هواپیما را تحت تاثیر قرار میدهد گفته بود که در این شرکت، در برخی موارد، مشاهده شده که به منظور عقب نیفتادن ازتولید، قطعاتی فاقد استاندارد از سطل قطعات دور ریخته شده، در هواپیماهای درحال ساخت استفاده کرد.
شرکت بوئینگ ادعاهای بارنت را رد کرده بود، اما بررسیهای افاِیاِی (سازمان هوانوردی فدرال آمریکا) در سال ۲۰۱۷ میلادی، برخی از ادعاهای جان بارنت را تایید کرد.
بارنت پس از بازنشستگی، اقدام حقوقی علیه بوئینگ را آغاز کرد و این شرکت را متهم کرد که زندگی حرفهای او را مختل کرده است. او در زمان مرگ، به منظور انجام مصاحبههای حقوقی در ارتباط با پرونده مذکور در چارلستون به سر میبرد.
اینک، همزمانی مرگ جان بارنت با انتشار اخباری مبنی بر بروز پیدرپی مشکلات فنی و ایمنی در هواپیماهای بوئینگ، بحران در این شرکتهواپیماسازی آمریکایی را تشدید کرده است.
منبع:دویچهوله
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟