به ادعای این نشریه ظریف که به عنوان معمار توافق هستهای ایران در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۱ شناخته میشود، به عنوان یک چهره کلیدی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ظهور کرده است. توافق هستهای که به طور رسمی به عنوان برنامه جامع اقدام مشترک (JCPOA) موسوم به برجام شناخته میشود، حامل امیدهای زیادی برای ایران بود و اقتصاد آن را تا زمانی که ترامپ در سال 2018 از توافق خارج شد و تحریمهای سختی را اعمال کرد، رونق بخشید.
حضور ظریف در عرصه سیاسی در کنار اصلاح طلبان، واکنشهای گستردهای را در ایران به دنبال داشته است. تصمیم استراتژیک اصلاح طلبان برای به کارگیری ظریف، پیامی را نه تنها به ایرانیان، بلکه به ایالات متحده و غرب نیز منعکس میکند.
آن پیام، تغییر احتمالی در سیاست خارجی ایران به سمت دیپلماسی و بازسازی اقتصادی از طریق لغو تحریمهاست، در صورتی که اصلاح طلبان بتوانند در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شوند.
المانیتور همچنین افزوده است که انتخابات پیش رو در ایران که تحت شعاع عدم قطعیت درمورد سیاست آمریکا در دومین دوره ریاست جمهوری احتمالی ترامپ است، تأثیر قابل توجهی بر جهت گیری دیپلماتیک و اقتصادی آینده ایران خواهد داشت. همچنین به طور کلی، این انتصاب نشاندهنده تلاش اصلاحطلبان برای ایجاد تغییرات در سیاست خارجی و داخلی ایران است که میتواند تاثیرات قابل توجهی بر آینده دیپلماتیک و اقتصادی ایران داشته باشد.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟