«روبین»، که معاون سابق وزیر امور خارجه در امور قانونگذاری در دوران ریاستجمهوری «باراک اوباما» بود، در مصاحبهای اظهار داشت: «ایده اینکه توافق هستهای قدیمی تنها با احیا مجدد قابل اجرا باشد، دیگر کاربردی ندارد. پیشرفتهای اخیر ایران در برنامه هستهای خود فراتر از محدودیتهای قبلی رفته است. هدف باید دستیابی به توافق هستهای محکم و قابل راستیآزمایی باشد که توانایی تسریع برنامه سلاح هستهای را محدود کند.»
وی ادامه داد: «بهترین راه برای دستیابی به این هدف، امضای توافق هستهای است که هم محکم و هم قابل راستیآزمایی باشد. هر رئیسجمهور واقعگرا به دنبال چنین توافقی خواهد بود. و «کامالا هریس»، رئیسجمهور آیندهای واقعگرا است.»
روبین بر این باور است که در دولت کامالا هریس، تلاشها برای رسیدن به توافق هستهای جدید و مؤثر با ایران ادامه خواهد یافت، تا بتوان به چالشهای هستهای ایران پاسخ مناسبی داد و به ثبات منطقهای کمک کرد.
برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در سال ۲۰۱۵ توسط ایران، اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا امضاء شد.
جمهوریخواهان و برخی دموکراتهای میانهرو با این توافق مخالفت کردند و بر این باور بودند که این توافق برای محدود کردن جاهطلبیهای هستهای ایران ناکافی است.
رئیسجمهور ترامپ در سال ۲۰۱۸ از توافق خارج شد.
اما حامیان رئیسجمهور پیشین «باراک اوباما» معتقدند که این توافق یک مصالحه ضروری برای محدود کردن تهدید ناشی از قابلیتهای هستهای ایران بود و راهی مطمئن برای کشاندن تهران به میز مذاکره.
«روبین» گفت: «باید راهی برای مهار جاهطلبیهای هستهای ایران وجود داشته باشد. اگر آنها به سلاح هستهای دست یابند، این تهدیدی برای منطقه و جهان، از جمله ایالات متحده، خواهد بود. اما پیشرفت در این مسیر آسان نخواهد بود.»
«کامالا هریس» در کمپین ریاستجمهوری کوتاهمدت خود در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد که در صورت انتخاب به عنوان رئیسجمهور، به توافق هستهای ایران بازخواهد گشت.
هرچند مشخص نیست که آیا او این موضع را در برنامههای انتخاباتی ۲۰۲۴ خود حفظ کرده است یا نه، اما این موضوع ممکن است او را در معرض انتقادهای جمهوریخواهان قرار دهد که به تقویت ایران در زمانی که این کشور بهطور فزایندهای نسبت به ایالات متحده و متحدانش تهاجمیتر شده، متهمش کنند.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟