به گزارش فراز، رکنا نوشت: دکتر هاشم دریاباری، با بیان اینکه تعداد عملهای سزارین از سنجههای اعتباربخشی بیمارستانها است، اظهار کرد: ۵۰۵ سنجه برای ارزیابی بیمارستانها در نظر گرفتهایم که شامل محورهای گوناگونی مانند «مدیریت در بحرانها»، «تکریم حقوق بیمار و مراقبتهای بالینی»، «ایمنی بیمارستان» و «کاهش تعداد عملهای سزارین» میشود.
وی با بیان اینکه افزایش عملهای سزارین سبب کاهش درجه اعتباربخشی بیمارستانها میشود، افزود: اگر تعداد عملهای سزارین یک بیمارستان نسبت به عملهای سزارین سال گذشته خود به میزان ۵ درصد افزایش یابد، درجه اعتباری آن بیمارستان یک درجه کاهش مییابد. همچنین در صورتی که تعداد عملهای سزارین یک بیمارستان افزایش یابد، آن بیمارستان مشمول تذکر ماده ۳۳ شده و کاهش یک درجهای اعتباربخشی بیمارستانی را تجربه میکند.
دریاباری درباره ماده ۳۳ بیمارستانها تصریح کرد: اگر یک بیمارستان در ارتباط با یک موضوع خاص سهبار تخلف کند، مشمول ماده ۳۳ شده و درجه اعتبار آن یک درجه کاهش مییابد. به نحوی که اگر درجه اعتباری «یک» را از آن خود کرده باشد با کاهش یک درجهای، درجه «دو» قلمداد میشود.
مدیرکل مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت درباره اهمیت کاهش عمل سزارین توضیح داد: کاهش تعداد عملهای سزارین (سزارینهای بدون اندیکاسیون) برای وزارت بهداشت حائز اهمیت است. بر اساس هدف وزارت بهداشت، در نظر داریم که تعداد عملهای سزارین را کاهش داده و تعداد زایمانهای طبیعی را افزایش دهیم.
دریاباری درباره صدور تذکر به برخی بیمارستانها درباره افزایش تعداد عملهای سزارین گفت: وزارت بهداشت به برخی از بیمارستانهایی که تعداد عملهای سزارین آنها افزایش یافته، تذکر داده است. البته تاکید میکنم که تذکر درباره افزایش تعداد عملهای سزارین مربوط به ششمین دوره اعتباربخشی نمیشود و برای حدود دو سال گذشته است.
وی با بیان اینکه ششمین دوره اعتباربخشی بیمارستانها در حال انجام است، خاطرنشان کرد: هیچ تذکری مبنی بر افزایش تعداد عملهای سزارین در سال ۱۴۰۳ صادر نکردهایم و بیمارستانی در ارتباط با افزایش تعداد عملهای سزارین در سال جاری توبیخ نشده است. ششمین دوره اعتباربخشی بیمارستانی از ۲۶ خرداد ماه آغاز شده و روند این موضوع همچنان ادامه دارد.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟