دکتر زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرده بود که ۵۰ درصد از سالمندان ایرانی دندان ندارند و به خاطر گرانی تجهیزات و ملزومات دندانپزشکی مردم وسعشان نمیرسد که بتوانند برای درمان کارهایی نظیر دندانهایشان اقدام کنند.
علیرضا درم آبادی کارگر بازنشسته کارخانه مس کرمان در این زمینه به خبرنگار فراز می گوید: من نمیدانم هزینههای دندان چقدر است در تمام عمرم هرگز برای درست کردن دندان هایم اقدام هم نکردم چون می دانستم از پس هزینه هایش برنمیآیم.
او با اعلام اینکه حقوق دریافتی اش با چهار بچه بعد از چهل سال خدمت دو میلیون و پانصد هزار تومان است می گوید: من با این پول نمیتوان خرج شکم زن و بچهام را تامین کنم چه برسد که فکر سلامت دهان و دندانم باشم، انقدر این سالها درد کشیدم تا دندانهایم پوسیده شده و ریخته و بعضی ها هم ریشه اش مانده که کل دهان و لثه هایم را عفونی کرده است، اما وضعیت معیشتم به گونه ای است که حتی به درمانش وقت فکر کردن هم ندارم.
این کارگر بازنشسته با اعتراض شدید از بیمه تامین اجتماعی می گوید: به ما میگویند هزینه های دندانپزشکی و وسایلی که برای آن استفاده میکنند بسیار گران است و تامین اجتماعی در این زمینه نمی تواند به شما کمک کند، بیمه تامین اجتماعی که امروز تهیه یک قرص سرماخوردگی هم برایش سخت شده است، پس من کارگر که دلم خوش است که بیمه هم هستم در کدام قسمت از درمان باید روی بیمه ام حساب کنم؟ شما دندان را مثال می زنید؟ من قلبم هم بگیرد روی این بیمه نمی توانم حساب کنم.
دکتر آرش رائفی پور نیز درباره هزینه های دندان های مصنوعی به خبرنگار فراز گفت: ما دندان مصنوعی از ۶میلیون تومان داریم تا دهها میلیون تومانی، که شش میلیونی ایرانی است و عمر مفیدش شش ماه بیشتر نیست، اما آن دندانهایی که از جنس های امریکایی و آلمانی در ساختشان استفاده شده است عمر بیشتری دارد.
او درباره تحریم ها و اینکه این مواد امریکایی و آلمانی از کجا تامین می شود می گوید: این ها تحت لیسانس هستند و کاراییشان نسبت به موادی که در ایران تهیه می شود دو برابر کارایی دارند.
این پزشک با اعلام اینکه سالیانه بیست درصد بر روی خدمات دندانپزشکی کشیده میشود می گوید: صرفا این بیست درصد نیست که هم وطنانمان را دچار مشکل کرده است، باید یک ساز و کار درست در زمینه بیمه انجام شود و بودجهای برای این مسئله تخصیص داده شود تا به واسطه آن افراد کم بظاعت بتوانند به بهداشت دهان و دندانشان هم رسیدگی کنند، مسلما امروز یک کارگر نمی تواند نه تنها از پس هزینه های دندانپزشکی که از بسیاری از هزینه های درمانی دیگر بربیایید .
او درباره اینکه برخی از مرکز هستند که توسط تامین اجتماعی برای کارهای دندان تهیه شده اند میگوید: اولا این درمانگاهها که توهین به شعور مراجع است، در بسیاری از این جاها صرفا دندان را می کشند، یعنی خدماتشان فقط در حد کشیدن دندان است، عصب کشی و ساخت دندان و ... شامل نمی شود و در بسیاری دیگر از مراکز که به تعداد محدود مثلا اگر عصب کشی انجام شود باید مردم از صبح بروند در صف بشینند و نوبت بگیرند تازه اگر در وقتی که این خدمات ارائه می شود نوبتشان می شود و این عصب کشی دندان یک مرحله ای نیست و نیاز دارد کمه بیمار دو سه بار مراجعه کند، مرحله پانسمان دارد و پر کردن می خواهد که کاری می کنند که کلا بیمار قیدش را بزند و ترجیح دهد دندامنی که قابل درست شدن هست را بکشد و خیال خودش را راحت کند.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟