شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳ 05 October 2024
دوشنبه ۰۷ تير ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۹
کد خبر: ۴۴۱۴۹
رویترز گزارش می‌دهد:

بهبود ناچیز شرایط اقتصاد ایران با بازگشت برجام

بهبود ناچیز شرایط اقتصاد ایران با بازگشت برجام
پیروزی ابراهیم رییسی در انتخابات ریاست جمهوری، مذاکرات هسته‌ای را از بین نخواهد برد اما ایالات متحده ممکن است در گسترش دامنه توافق با مشکل روبرو شود.

‌بر اساس اعلام موسسه دارایی بین المللی (IIF) بهبود شرایط اقتصادی ایران در صورت احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بدون گسترش دامنه توافق، احتمالاً متوسط ​​خواهد بود.

 

‌با فرض بازگشت به برجام برخی تحریم‌ها خصوصا تحریم‌های سرمایه گذاری در ایران باقی خواهند ماند، لذا توافق در دامنه منحصرا برجام، به رشد اقتصادی متوسطی در ایران خواهد انجامید و ایران شاهد رشد سریعی نخواهد بود. ‌ایران برای دست یافتن به رشد سریع تر و عمیق تر نیازمند توافقی وسیع تر از برجام است.

 

موسسه دارایی بین المللی در گزارشی گفت: پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری، مذاکرات هسته‌ای را از بین نخواهد برد اما ایالات متحده ممکن است در گسترش دامنه توافق با مشکل روبرو شود.

‌ نتیجه احتمالی مذاکرات JCPOA (برنامه جامع اقدام مشترک) بازگشت به توافقنامه سال ۲۰۱۵ است که بسیاری از تحریم‌ها را حفظ می‌کند. چنین توافق محدودی مانع از سرمایه گذاری قابل توجه شرکت‌های غربی می‌شود.

‌ایران و ایالات متحده از آوریل در حال مذاکره غیرمستقیم برای احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ هستند، توافقی که دونالد ترامپ،  رئیس جمهور وقت ‌در سال ۲۰۱۸ بصورت یک جانبه از آن خارج شد. 

 

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در تلاش است تا برجام را احیا و در ادامه گسترش دهد تا محدودیت‌های بیشتری را در برنامه‌های هسته‌ای و موشک‌های بالستیک ایران ایجاد کند و همچنین فعالیت‌های منطقه‌ای آن را محدود کند. ایران مذاکره در مورد توافق قوی و گسترده تر را رد کرده است. تحت تاثیر فشار تحریم‌های ایالات متحده و بیماری همه گیر کوید۱۹، اقتصاد ایران با نرخ بیکاری بالا و نرخ تورم بیش از ۵۰ درصد همچنان شکننده است. 

 

‌موسسه دارایی بین‌المللی پیش بینی کرده در صورت توافق هسته‌ای جدید جامع که فراتر از بازگشت به شرایط ۲۰۱۵ باشد، ایران شاهد رشد واقعی تولید ناخالص داخلی ۴.۳ ٪ در سال جاری و سپس به ترتیب ۵.۹٪ و ۵۸٪ در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ خواهد بود. بر اساس این سناریو، ذخایر رسمی می‌توانند تا پایان سال ۲۰۲۳ از ۷۰ میلیارد دلار تا ماه مه سال جاری بیش از دو برابر شوند. اما ‌در صورت بازگشت فقط به توافق سال ۲۰۱۵، تولید ناخالص داخلی واقعی ایران می‌تواند ۳.۵ درصد و در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ به ترتیب ۴.۱ و ۳.۸ درصد رشد کند.

در این گزارش آمده است: بهبود متوسط ​​ممکن است بیکاری را که در حال حاضر حدود ۲۰٪ است کاهش ندهد. همچنین این موسسه گفت: اگر تهران و شش قدرت جهانی نتوانند به توافق برسند، بیکاری در ایران دو رقمی خواهد ماند و رشد اقتصادی ۱.۸٪ در سال جاری کاهش می‌یابد.

 

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

ادعای رسانه عبری درباره حمله نظامی اسرائیل به عراق

ادعای کیهان: اصلاح‌طلبان پزشکیان را برای ابلاغ نکردن قانون حجاب، تحت فشار قرار داده‌اند

شهادت سعید عطاالله علی، از فرماندهان حماس در لبنان به همراه همسر و دو فرزندش

واکنش عضو ارشد حماس به بیانات مقام معظم رهبری در نماز جمعه

واکنش ترامپ به اظهارات بایدن درباره عدم حمایت از حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران

 متوسط مصرف روزانه بنزین تهران چقدر است؟

علی ربیعی دستیار اجتماعی رییس‌جمهور شد

جدیدترین قیمت اجاره‌بها در غرب تهران

توضیحات سفیر ایران در لبنان درباره انفجار پیجرها

ترکیب شورای عالی فضای مجازی و دست برتر دولت پزشکیان برای رفع فیلترینگ

پیشنهاد روزنامه اقتصادی به دولت چهاردهم برای اصلاح قیمت بنزین

جنگ می شود یا نه؟!

بعضی از کسانی که خود را انقلابی می‌دانند، انقلابی‌های گلخانه‌ای‌اند!

صالحی، وزیر ارشاد: مقام معظم رهبری نشان داد فرمانده مقابله با جنگ روانی دشمن است

پیشنهاد سردبیر
زندگی