شنبه ۱۶ تير ۱۴۰۳ 06 July 2024
سه‌شنبه ۰۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۱
کد خبر: ۴۹۴۷۱

شغل تازه در بهشت زهرا؛ اکیپ حفاظت سنگ قبر!

شغل تازه در بهشت زهرا؛ اکیپ حفاظت سنگ قبر!
تخریب و یا مخدوش کردن سنگ قبر، در عرف و فرهنگ ما، عملی است بسیار زشت و ناپسند، زیرا فرد متفوی، حرمت خاصی دارد و گاهی صاحبان او، بیش از آنچه که برای زندگی‎اش هزینه کرده‌اند، برای قبر و سنگ قبرش از جان ودل و مال، مایه می‌گذارند. حرمت نهادن به فردی که رخت از جهان بسته، دست یافتن به نوعی تسلی خاطر است و پاسداشت فردی که در این گور، با ویژگی‌های خاص یا حتی معمولی‌اش، آرمیده. همین حساسیت نسبت به حفاظت و نگهداشتن حرمت خانه آخرت است که موجب شده اخیرا افرادی، سنگ قبر برخی را که «غیرخودی» می‌دانند یا از آنان کینه‌ای به دل دارند، تخریب یا مخدوش کنند؛ در این میان قبر ابراهیم یزدی و روح‌الله زم، بیشترین تخریب و خدشه را تجربه کرده‌اند؛ تخریب قبرابراهیم یزدی چندان ادامه یافت که در نهایت خانواده‌اش اعلام کردند دیگر سنگ قبر او را بازسازی نخواهند کرد!
نویسنده :
آذر فخری

هیچ گزارش رسمی در مورد تخریب سنگ قبرها اعلام نمی‌شود

با این که مدتی است تخریب سنگ قبر برخی افراد، به دلایل مختلف معلوم و نامعلوم آغاز شده و ادامه دارد، اما هیچ خبری در این مورد از رسانه‌های رسمی کشور، منتشر نمی‌شود، در واقع رسانه ملی و برخی رسانه‌ها، چشم بر این واقعه فرهنگی که دل بازماندگان را شدیدا می‌رنجاند، بسته‌اند و با سکوت از کنار آن می‌گذرند. اما نکته مهم این‌که چنین اتفاقاتی از آنجا که باری توهین‌آمیز و آزاردهنده دارند، از چشم اغلب مردم و رسانه‌های مجازی پنهان نمی‌ماند و خبر چنین اقدامات غیراخلاقی به سرعت منتشر می‌شود.

 

تخریب و مخدوش کردن سنگ قبر؛ چگونه و چرا؟

 

این نوع تخریب‌ها شامل مواردی در حد شکسته شدن سنگ قبر و دزدیده شدن آن، مخدوش و پاک کردن نوشته‌ها و عکس روی سنگ (مثل سنگ قبر سهراب سپهری)، در مواردی تخریب عکس بالای قبر (مثل رنگ و قیر پاشی بدان-مورد سنگ قبر روح‌الله زم) است. اقدام به چنین رفتار ناپسند، به حدی افزایش یافته که سازمان بهشت زهرا به‌صورت مستقل، برای حفاظت از قبر افرادی که هدف تخریب کنندگان هستند، اکیپ محافظتی تشکیل داده، این کار به جز هزینه‌ای که برای این سازمان دارد، موجب امنیتی شدن فضای آرامستانی می‌شود که قرار است مردگان در آن به آسودگی به خواب ابدی خود ادامه داده و صاحبان متوفی با آرامش به زیارت قبرعزیز خود بروند. در فضایی که قبر در حال محافظت است، مسلما احساسات بازماندگان جریحه‌دار شده و همواره در این مورد احساس ناامنی  و «دیگری»  و «غیرخودی» بودن را با خود حمل می‌کنند؛ زیرا هربار که برای زیارت قبر عزیز خود می‌روند، منتظر اتفاق توهین‌آمیز دیگری هستند.

 

تخریب سنگ قبر؛ سیاسی و غیر سیاسی ندارد!

 

توهین به مزار متوفی، برخلاف تصور، تنها زمینه سیاسی ندارد، این اتفاق در مورد سنگ قبر ورزشکاران هم رخ داده است، احتمالا از سوی طرفداران تیم‌های رقیب. هرچند هیچ شاهد و دلیلی برای آن وجود نداشته است.به عنوان مثال دلیل تخریب و رنگ پاشی به سنگ قبر بهزادی (پیشکسوت باشگاه پرسپولیس معروف به «سر طلایی فوتبال ایران» ) و مظلومی (پیشکسوت باشگاه استقلال ) آنهم در حالی‌که اینان به نسلی تعلق دارند که طرفداران آن روز آن‌ها امروز تعدادی پیرمرد هستند و توان و حال و حوصله تخریب قبر را ندارند، چه دلیل خاصی می‌تواند اشته باشد؟ این افراد در زمان حیات خود نه با کسی دشمنی داشته‌اند و نه اهل حزب و فرقه سیاسی خاصی بوده‌اند. اما حالا باید از سوی سازمان بهشت زهرا، برای محافظت از قبر امثال این افراد، توسط اکیپ انتظامات سنگ قبر! «محافظ» و «بادیگارد» استخدام شود!

 

ارسال نظر
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر
زندگی