پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ 21 November 2024
شنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۹
کد خبر: ۵۰۷۰۸
تحریم به روایت آمار

تحریم‌های غرب چقدر به روسیه ضرر زده است؟

تحریم‌های غرب چقدر به روسیه ضرر زده است؟
۷۰درصد ذخایر روسیه همچنان در کشورهایی باقی مانده که با اعمال تحریم‌ها، توانایی روسیه را برای حمایت از روبل محدود می‌کند.درآمد حاصل از نفت و گاز یک‌سوم بودجه دولت روسیه را در سال ۲۰۲۱ تامین کرد. این درآمد برای تامین دوسال از هزینه‌های نظامی پیش از جنگ کافی است.

روسیه، گلاویز با چهارمین بحران مالی در ۲۵ سال اخیر

تحریم‌ها بی‌سابقه‌اند اما نتایج آن آشناست. با بلوکه شدن ذخایر بانک کرکزی روسیه توسط کشورهای غربی و تحریم دسترسی چند بانک روسی دیگر به «سوئیفت»، ارزش دارایی‌های روسیه سقوط کرد.

شیب تند نرخ فروش سهام، نشان داد که روسیه با چهارمین بحران مالی‌اش در ۲۵ سال گذشته روبه‌رو شده‌است. در سال ۱۹۹۸، روسیه بدهی‌هایش را نپرداخت و حمایت از ارز ملی‌اش را متوقف کرد. یک دهه بعد، در کشاکش بحران مالی بین‌المللی، «ولادیمیر پوتین» دستور یورش به گرجستان را صادر کرد. در سال ۲۰۱۴ نیز با تسلط پوتین بر شبه جزیره کریمه، سرمایه‌گذاران، یکی پس از دیگری خاک روسیه را ترک کردند.

1

از زمانی که «پوتین» نیروهای خود را در مرز اوکراین منسجم کرد، روبل روسیه ۳۳ درصد از ارزش خود را در برابر دلار از دست داده‌است. ارزش روبل، سریع‌تر از سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۴ سقوط کرده‌است. اگرچه کاهش آن تا امروز، به اندازه سال ۲۰۱۴ نیست. مشکلات مالی روسیه هنوز به اندازه سال ۱۹۹۸ که ارزش روبل ۷۰ درصد کاهش یافت، حیاتی نشده است. یک بدهی دیگر اما، می‌تواند به همان اندازه ویرانگر باشد.

 

خروج ذخایر ارز ملی از آمریکا، ترفند از پیش تعیین‌شده پوتین

 

2

«پوتین» سال‌ها را برای آماده‌سازی یک بن‌بست‌ اقتصادی با غرب صرف کرده‌است. از سال ۲۰۱۵، ذخایر بانک مرکزی روسیه ۷۱درصد افزایش داشته‌است. بیشترین افزایش در مقدار طلا و یوآن چین بوده‌است. این بانک، سهم ذخایر خود را در آمریکا و فرانسه کاهش داده‌است. با این وجود، ۷۰درصد ذخایر روسیه همچنان در کشورهایی باقی مانده که با اعمال تحریم‌ها، توانایی روسیه را برای حمایت از روبل محدود می‌کند. اگر دولت روسیه، صادرکنندگان را مجبور به فروش ۸۰درصد ارزهای خارجی به دولت و خارجی‌ها را از فروش دارایی‌های روسیه منع نمی‌کرد، روبل حتی بیشتر از امروز تضعیف می‌شد.

 

افزایش قیمت حامل‌های انرژی به نفع سهامداران خارجی شرکت‌های روسی نبوده!

 

امروز تنها مشکل روسیه این است که هزینه صادرات کالاهای این کشور افزایش یافته‌است. دولت‌های اروپایی، فروش انرژی را از تحریم خارج کردند و به مشتریان اجازه دادند به خرید گاز طبیعی از روسیه(که قیمت آن دوبرابر شده بود) ادامه دهند. درآمد حاصل از نفت و گاز یک‌سوم بودجه دولت روسیه را در سال ۲۰۲۱ تامین کرد. این درآمد برای تامین دوسال از هزینه‌های نظامی پیش از جنگ کافی است.

 

همه چیز در مورد تحریم‌ها علیه روسیه را در ۹۰ ثانیه بدانید!

 

در تئوری، شرکت‌های انرژی باید از افزایش قیمت‌ها سود کنند. بازار سهام روسیه در هفته گذشته تعطیل بود. با این حال، ارزش سهام چهار شرکت نفت و گاز روس در بورس لندن، که سهام داخلی آن‌ها به طور مشترک یک‌سوم ارزش بازار بورس مسکو را تشکیل می‌دهد، قبل از توقف معاملات ۹۷ درصد کاهش یافت. حتی اگر این شرکت‌ها سود بادآورده‌ای از این شرایط به دست آورند، سرمایه‌گذاران انتظار ندارند که این سود، به جیب سهامداران خارجی سرازیر شود.

 

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

چقدر از قطعی برق به خاطر استخراج بیت‌کوین است؟

جزئیات دیدار رئیس جمهور با وزیر خارجه سوریه | پزشکیان: ایران دست از حمایت از دوستان خود برنخواهد داشت

برنامه سپاه تا ۴ سال آینده رسیدن به مدار ۳۶هزار کیلومتری زمین است

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید

توصیه می‌کنم کشورهای اروپایی از فرصت گفتگویی که دولت چهاردهم ایجاد کرده، استفاده کنند

گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس

اوکراین برای نخستین بار با موشک دوربرد بریتانیایی «سایه طوفان» خاک روسیه را هدف قرار داد

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس غزه را وتو کرد

شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله بر اساس ۲ مسیر میدان و مذاکره عمل می‌کند

رهبری شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم

مین‌گذاری بایدن سر راه ترامپ در اوکراین

گیر رسایی به ظریف، پچ‌پچ افزایش قیمت انرژی و تجمع معلمان در بهارستان

کلینیک ترک بی‌حجابی به کجا رسید

آهو دریایی کجاست؟

پیشنهاد سردبیر
زندگی