پرزیدنت جو بایدن در جریان سفرش به عربستانسعودی در این ماه (که در آن با سران ۹ کشور عربی نشستی برگزار نمود) این موضوع را مطرح کرد؛ اما نتوانست حمایت عمومی اعراب را از یک محور امن منطقهای دریافت کند.
این مقام دولتی که از ذکر نامش خودداری کرده، گفت: «این موضوع در حال حاضر تنها در حد یک ایده است و هیچ چارچوبی برایش وجود ندارد. اما برای رئیسجمهور مهم این بود که موضوع دفاع هوایی و موشکی یکپارچهی منطقهای بهتر را مطرح کند.»
«به طور ویژه، با توجه به افزایش تهدیدات موشکهای بالستیک ایران، در اینجا نویدی بزرگ برای داشتن رویکردی منسجمتر و یکپارچهتر، و نیز همکاری بیشتر در بحث دفاع موشکی وجود دارد.»
حالا عربستانسعودی و امارات متحده عربی، از شرایط ایالاتمتحده در زمینه فروش تسلیحات ناامید شدهاند. همچنین که این دو کشور از کنار گذاشتهشدن از مذاکرات غیرمستقیم ایران و امریکا در مورد احیای توافق هستهای ۲۰۱۵ [که به زعم آنها به سبب عدم رسیدگی به برنامه موشکی ایران و رفتار منطقهای این کشور ناقص است] خشمگین هستند.
اسرائیل که شریک نگرانیهای مرتبط با ایران است، سفر بایدن به جده را تشویق کرد. و امید داشت که این امر پس از برقراری روابط امارات و بحرین با اسرائیل، به گرمشدن رابطهی میان عربستانسعودی و اسرائیل بینجامد.
عربستانسعودی در این سفر اعلام کرد که حریم هوایی خود را به روی همه شرکتهای هواپیمایی باز میکند و راه را برای پروازهای بیشتر به سمت/از اسرائیل هموار میسازد.
وزیر خارجه عربستانسعودی پس از آن گفت که این مقدمهای برای گامهای بعدی نیست و او هیچ اطلاعی از بحثهای مرتبط با اتحاد دفاعی خلیجفارس و اسرائیل ندارد.
ایران نیز واشنگتن را متهم کرد که از «ایران هراسی» برای ایجاد تنش منطقهای در سفر بایدن استفاده میکند.
رویترز
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟