ردپای خاندوزی در یک نهاد سرنوشتساز
تلاش برای مسکوت ماندن حکم انتصاب مدیرعامل سازمان حسابرسی از یک طرف و نارضایتی بدنه این سازمان از سوی دیگر، این پرسش را ایجاد میکند که دلیل اصرار خاندوزی بر انتصاب «محمد جلیلی»، آن هم درست ۱۴ ماه پس از انتصاب پیشین و با وجود اینکه او شرایط اساسنامهایِ تصدی این جایگاه را نداشت، چه بود؟
گفتوگوی فراز با دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی
مرعشی: «در اقتصاد ایران کمتر چنین اتفاقی افتاده است که شخصیتهایی بر سر کار قرار گیرند که از لحاظ علمی، تجربی و سیاسی، دارای جایگاه باشند. در گذشته دکتر محسن نوربخش از جمله اقتصاددانهایی بودند که بر مبانی علمی اقتصاد تسلط داشتند، اقتصاد ایران را به خوبی میشناختند و به لحاظ سیاسی، سیاستمدار تلقی میشدند. بعد از مرحوم نور بخش، آقای دکتر همتی جزو معدود شخصیتهاییاند که خصوصیات مشترک زیادی با ایشان دارند».
فراز از بهارستان گزارش میدهد
جلسات بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی به وزارت اقتصاد و دارایی رسید. جایی که نگاههای بسیاری به آن دوخته شده و البته چالشهای متعددی هم پیش روی آن است. تورم، رشد پایه پولی، کنترل نقدینگی، کاهش نرخ ارز از جمله این چالشها هستند. موافقان و مخالفان عبدالناصر همتی وزیر پیشنهادی اقتصاد امروز درباره برنامهها و مواضع او صحبت کردند.
گفتوگوی فراز با سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس
علی آذری، نماینده قوچان و سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس: همتی، موسفیدکردهی اقتصاد است. با توجه به تجاربی که دکتر همتی دارند و با توجه به برنامهای که در کمیسیونها ارائه دادند، میتوانند به خوبی از پس وزرات اقتصاد بربیایند. ما انتظار نداریم که صددرصد بحرانها و چالشها به یکباره حل شوند و دنبال یک منجی ناگهانی نیستیم.
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور دولت روحانی در گفتوگو با فراز:
این دوره از انتخابات ریاست جمهوری، شورای نگبهان کاملا به سمت اصلاح طلبان عمل کرد و فقط یک نامزد را از این اردوگاه تایید صلاحیت کرده است و از جناح اصولگرایان پنج نامزد دیگر نیز تایید شدند که فرمول ۵+۱ را رقم زد. یکی از اقدامات این دوره از عملکرد شورای نگبهان که مثل همیشه با نقدهای فراوانی روبرو بوده رد صلاحیت علی لاریجانی مشاور رهبری بود؛ که حتی در دور قبل نیز این اتفاق افتاد. ولی باتوجه به فضایی که حاکم شد و سخنرانیهای که رهبری در این چند سال اخیر داشتند احتمال اینکه این جفا برطرف شود بود، ولی این اتفاق رقم نخورد.
دکتر فرشاد مومنی، با بیان اینکه برخی از دولتمردان ما حرفهایی می زنند که شرم آور است، گویی آنها یک روز تاریخ را نخوانده اند، گفت: تمام کارکردهایی که روس و انگلیس در دوره قاجار و آمریکا و انگلیس در دوره پهلوی علیه شکل گیری بنیه تولید ملی در ایران به کار گرفتند، به صورت قاعده در چارچوب برنامه تعدیل ساختاری آمده است. تلخ و غم انگیز است که تمام عوارضش علیه توسعه ایران، عریان شده است.
رئیس جمهور صاحبان فکر و اندیشه و استعدادهای برتر را سرمایهای ارزشمند برای کشور دانست و گفت: دولت همواره حوزههای علمیه را به عنوان اتاقهای اندیشهورزی، همراه و پشتیبان خود دانسته و بر استفاده از این ظرفیت تاکید دارد.
مرور یک پرونده ۱۱ ساله
«غلامحسین محسنی اژهای»، رییس قوه قضاییه در نشست شورای عالی قوه قضاییه، از شناسایی و بازگشت اموال «بابک زنجانی» به تهران خبر داد. رییس دستگاه قضا تاکید کرده که بر اساس کارشناسیهای اولیه، این اموال، بدهیها و خسارتهای این متهم نفتی را تسویه میکند.
هادی حقشناس اقتصاددان در گفتگو با فراز بررسی کرد:
در مسئله کوروش کمپانی که مالباختگان جدید زیادی را ایجاد کرده است نام «ترفند پانزی» بسیار دیده میشود. عمده رسانهها، این موضوع را صرفا به استفاده کوروش کمپانی از این ترفند تقلیل دادهاند. در اخبار، اتهام این شرکت استفاده از فرمول پانزی ذکر میشود. قدمت این ترفند بیش از صد سال است و نسبت آن به چارلز پانزی میرسد؛ در سال ۱۹۲۰ او روشی برای سرمایه گذاری اختراع میکند با این ادعا که به سرمایهگذاران بابت ۴۵ روز شکیبایی ۵۰ درصد سود میدهد و اگر کسی بتواند سرمایهگذاری را تا ۹۰ روز ادامه دهد، مشمول سود ۱۰۰ درصدی خواهد شد. در نهایت این فرمول برای سرمایهگذاران مشکلات بسیاری زیادی را ایجاد کرد و سود این نوع سرمایهگذاری برای آنها از دست دادن سرمایههایشان بود. پانزی به ۲۰ میلیون دلار درآمد رسید بدون اینکه از سرمایه خود استفاده کند و یا سرمایه در جریان تولید قرار دهد. بعد از پانزی فرمول او برای کلاهبرداران باقی ماند و بسیاری از ترفند او برای سوء استفادههای خود بهره گرفتند. اما آیا تمام ابعاد ماجرای کلاهبرداری کوروش کمپانی در استفاده از ترفند پانزی خلاصه میشود؟ در این میان اقتصاد ایران چه نقشی دارد؟
در ساعات پایانی روز دوشنبه، خبرهایی مبنی بر «حبس» اعضای تحریریه و خبرنگاران رسانه «فردای اقتصاد» در محل کارشان در شبکههای اجتماعی منتشر شد. ساعتی نگذشته بود که تصاویری از تجمع خانوادههای خبرنگاران مقابل دفتر این رسانه در فضای مجازی دست به دست میشد. ماجرا چیست؟