سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ 05 November 2024
يکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۶
کد خبر: ۸۴۰۸۲
گزینش همچنان قربانی می گیرد

کد ۱۹؛ من هم می‌توانم داستانم را بگویم؟

کد ۱۹؛ من هم می‌توانم داستانم را بگویم؟
پیام می‌دهد: «شنیده‌ام شما درباره کد ۱۹ نوشته اید؛ من هم می‌توانم داستانم را بگویم؟» تاکنون فراز در دو گزارش از بحران کد ۱۹ نوشته است. از گزارش قبلی تا امروز، چندین نفر از رد شدگان کد ۱۹ روایت‌های خود را از جلسات هولناک گزینش با خبرنگار فراز در میان گذاشته‌اند که نقطه مشترک آنها گزینش‌های غیرشفاف و توهین‌آمیز است.
یگانه شوق الشعراء
نویسنده
یگانه شوق الشعراء

کد ۱۹ شدم و می‌خواهم از تجربیاتم صحبت کنم: «دلیل کد من، احکام و پوشش بود. اکثر دوستانم به خاطر چادر سر کردن کنار دریا یا هنگام کوهنوردی و یا تتوی چشم و ابرو کد ۱۹ شده‌اند. ما وقتی به مسئولین و بعضی از خبرگزاری‌ها اطلاع می‌دهیم با ما رفتار بسیار بدی دارند. حتی برخی نوشته‌اند که افراد کد ۱۹ فاقد صلاحیت کافی برای تربیت دانش‌آموزان هستند. این در صورتی است که بسیاری از ما قربانی سلیقه گزینش‌گران شده‌ایم. به ما تهمت می‌زنند و صدای ما را کسی نمی‌شنود. به من تهمت زندند که همسایگان گفته‌اند که من بی‌حجابم. در صورتی که نه من بی‌حجاب هستم نه همسایه‌ها چنین حرفی زده‌اند. حتی به من مستنداتی ارائه نکردند. من از دانشگاه محل تحصیلم استشهاد جمع کردم. به من می‌گویند صبر کن، اما من الان دو ماهه که..»


قربانی تصمیمات اشتباه

بغض و اشک‌های گریه‌ش جمله را ناتمام می‌گذارد: «من مجبور شدم از سرکارم بیام بیرون و برای شرکت در این آزمون پول قرض گرفتم. الان به من می‌گویند صبر کن، اما زندگی ما قربانی تصمیم اشتباه عده‌ای شده. بسیاری از افراد با معدل‌های پایین‌تر از من قبول شده‌اند. ما حتی به دفتر ریاست جمهوری رفتیم، حتی شعار ندادیم، اما حراست با خشونت ما را پراکنده کرد. به شدت همه ما ترسیدیم. آقایی آمد و به ما گفت اصلا چرا حرف گزینش را قبول می‌کنید. عملا خودشان هم نمی‌دانستند چه خبر است. ما از آموزش و پرورش هم پیگیری کردیم و گفتند دوباره آزمون بدهید. در صورتی که ما اگر صدبار دیگر هم در آزمون شرکت کنیم وقتی این کد باشد عملا هیچ اتفاقی نمی‌افتد. یعنی مسئولین آموزش و پرورش اینقدر از روند این کد بی‌اطلاع هستند؟»


مگر قرار نبود پست و استوری دلیل رد گزینش نباشد؟

به تازگی معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش‌وپرورش اعلام کرد که در خصوص گزینش‌ها، بازبینی صورت گرفته است. پیشتر در و در ۱۷ مهر ماه «محمدجعفر قائم‌پناه» معاون اجرایی رئیس‌جمهور و مسئول اداره امور گزینش کشور خبر داد که در اسرع وقت تعدادی از معلمان ردشده با کد ۱۹ به کار بازمی‌گردند. او همچنین گفت: «باید نگرش سلیقه‌ای و غیرحرفه‌ای در موضوع گزینش کنار گذاشته شود.»، اما به نظر می‌رسد تغییری در فرآیند و هسته گزینش‌ها ایجاد نشده است.

 
فرد دیگری، اما از عدم ایجاد تغییرات در هسته‌های گزینش می‌گوید: «متاسفانه برخلاف وعده‌های دولت، تغییر چندان خاصی ایجاد نشد. دکتر قائم پناه تاکید کردن به خاطر پست و استوری بچه‌ها از استخدام محروم نشوند ولی همچنان اسکرین شات پست و استوری چند سال پیش بچه‌ها رو میذارن جلوشون. به من هم چند اسکرین شات از چند سال پیش نشان دادند. ابراز ندامت و درخواست مساعدت کردم. اصلا توبه کردم که دیگر انتقاد نمی‌کنم، اما بازهم اعتراض من را نپذیرفتند. من فقط یک دامشجوی عادی بودم و در هیچ گروه خاصی فعالیت نداشتم. حتی پدرم تعهد داد و استشهاد محلی پر کردیم، اما تغییری ایجاد نشد. وقتی هسته گزینش در این دولت و دولت قبلی یکسان است، تغییری ایجاد نمی‌شود. این سبک از گزینش جدای از اینکه از نظر روانی برای ما مشکلات زیادی ایجاد کرده. از نظر مالی هم فشار زیادی به ما وارد کرده، چندین بار به مرکز استان رفتیم و برای اعتراض دوم هم باید بریم تهران. کد فضای مجازی یعنی همین اسکرین شات‌ها به دو وزارت‌خانه ارتباط داره. آنها باید رای مثبت بدن تا استعلام مثبت و کد ۱۹ بچه‌ها رفع بشه.»


چرا در هسته‌های گزینش تغییری ایجاد نمی‌شود؟

مسئله گزینش به مجلس هم رسید و عضو کمیسیون آموزش از اتفاقات کم‌نظیر در گزینش‌ها خبر داد. او اعلام کرد که کار گزینش به صورت پیمانکاری به غیر واگذار شده است. مدیرکل گزینش وزارت آموزش و پرورش هم از مثبت شدن چهار هزار و ششصد پرونده خبر داد. در هسته گزینش‌ها چه خبر است که اینگونه زندگی تعدادی از جوانان کشور در هاله‌ای از ابهام قربانی شده است؟ چرا مسئول اداره امور گزینش کشور، محمدجعفر قائم پناه که خود اعلام کرده‌است باید از گزینش سلیقه‌ای فاصله بگیریم، در هسته‌های گزینش، تغییری ایجاد نمی‌کند؟ اگر گزینش‌گران فرآیند گزینش را درست طی کرده بودند چرا در یک ماه استعلام حدود پنج هزار نفر مثبت اعلام شد؟

بحران کد ۱۹ و فرآیند گزینش‌های مبهم، مسیری پرچالش و بی‌پاسخ برای بسیاری از داوطلبان شده است. از وعده‌های بازبینی و بازگشت برخی معلمان ردشده گرفته تا انتقاد‌ها نسبت به استفاده از پست‌های قدیمی فضای مجازی به‌عنوان ملاک تصمیم‌گیری، بسیاری از افراد متضرر همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند. بعد از گذشت ماه‌ها، دیگر زمان آن رسیده تا سیاست‌گذاران و مسئولان به شکل جدی و شفاف به این معضل رسیدگی کرده و روند عادلانه‌ای برای گزینش افراد فراهم کنند.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر
زندگی